Logo’s en GPRS-instellingen voor Nederlandse providers op de iPhone

Via de repository van Sendowski kun je nu voor elke telecomprovider in Europa een specifieke Carrier Bundle downloaden en installeren. Met deze Carrier Bundle krijg je niet alleen een fraai providerlogo te zien, maar worden ook alle providerspecifieke instellingen gedaan.
Richard IJzermans - · Laatst bijgewerkt:

Providerlogo\'s en GPRS-instellingen voor Nederlandse iPhonesStandaard beschikt de iPhone niet over Nederlandse providerlogo’s die links boven in het scherm van je iPhone verschijnen. Wil je echter wel een providerlogo op je iPhone hebben, dan is dat vanaf nu zeer makkelijk te realiseren. Een providerlogo maakt deel uit van een zogenaamde Carrier Bundle. Dit is een systeemmap op je iPhone met daarin het logo en een bestand: ‘carrier.plist’. Dit bestand bevat onder andere netwerkspecifieke instellingen, zoals de configuratie voor EDGE/GPRS, roaming en Call Forwarding.


Voor de officiële providers zoals AT&T, O2 en T-Mobile zijn deze Carrier Bundles standaard op de iPhone voorgeïnstalleerd. Maak je gebruik van een ‘vreemde’ provider (zoals wij in Nederland), dan wordt automatisch altijd de ‘unknown carrier bundle’ gebruikt. En deze is alleen voorzien van standaardinstellingen die niet voor iedereen geschikt zijn. Overigens is deze bundle door Apple bedoeld als roaming bundle; dus voor degene die met hun iPhone in het buitenland op een vreemd netwerk zitten.

De repository iFoneguide eXperimental heeft sinds een paar weken al een applicatie (script) waarmee je eenvoudig je eigen providerlogo kunt laten verschijnen. Sinds vandaag is het via de repo van Sendowski ook mogelijk om een specifiek providerlogo te installeren. Beide oplossingen kiezen echter voor een andere aanpak om het logo te tonen.

Carrier Logo Pack (iFoneguideX/Fab1Man)

Dit Carrier Logo-pakket installeert in een keer alle logo’s voor zowel de Nederlandse als Belgische providers. Bij de installatie kun je kiezen of je standaard tekstlogo’s wilt of liever een grafisch logo met het beeldmerk van de provider.
Via deze methode worden alle logo’s in de Unknown Carrier Bundle geplaatst. Door het juiste logo aan de netwerknaam te koppelen wordt het bijbehorende logo vertoond.

Meer info: iFoneguide of ons nieuwsbericht.

CarrierBundels NL (Andre Sendowski)

Bij de repository van Sendowski dien je uit een lijst van Europese providers jouw eigen provider (en dus Carrier Bundle) te selecteren via Installer.app. Deze methode maakt geen gebruik van de Unknown Carrier Bundle, maar maakt een nieuwe specifieke bundle aan voor jouw provider. Deze bundle wordt via een symbolic link gekoppeld aan het netwerk-id van je provider. Je hoeft hier zelf overigens niets voor te doen, want dat gebeurt allemaal automatisch. Een bijkomend (groot) voordeel van de methode Sendowski is dat ook alle specifieke providerinstellingen gelijk goed worden ingesteld, zoals de instellingen voor GPRS. De netwerkinstellingen zijn overigens aangeleverd door Guido Andriol; dezelde die afgelopen week ook Installer.app naar het Nederlands heeft omgezet.

Je installeer de Carrier Bundles door eerst de repo van Sendowski (http://www.sendowski.de/iphone) aan Installer.app toe te voegen. Daarna kies je in Installer de categorie Carrier Bundles en installeer je het pakket voor je eigen provider. Vervolgens moet je je simkaart even verwijderen, de iPhone herstarten en de simkaart weer plaatsen, zodat de onderwaterkoppeling gemaakt kan worden.

Meer info: Sendowski

Conclusie

Beide methoden werken prima en hebben volledige ondersteuning voor roaming, zodat het logo automatisch wijzigt als je in het buitenland op een ander netwerk bent aangemeld. Desondanks heeft de methode van Sendowski mijn lichte voorkeur, omdat deze is gebaseerd is op de originele Apple-methode en als voordeel heeft dat hiermee gelijk alle instellingen voor je eigen provider goed worden ingesteld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

36 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.