CardSwitcher: multitasken zoals in WebOS (jailbreak)

De jailbreak-tweak CardSwitcher gooit het multitasksysteem van Apple om tot iets dat op WebOS lijkt. Je krijgt screenshots van geopende applicaties te zien, waar je door te swipen doorheen kunt bladeren.

CardSwitcherHP’s TouchPad behoort al een paar weken tot het verleden. Om te bezuinigen en zich te richten op andere producten, is er bij het bedrijf gekozen om ondersteuning ervoor te laten vallen en ook de hardware niet langer te verkopen. Best jammer, want de tablet deed een paar best interessante dingen. Vooral de multitasking sprong in het oog. Gelukkig is het nu mogelijk om via een jailbreak-tweak tussen applicaties te switchen zoals dit in WebOS ging. Je veegt door screenshots van je openstaande apps heen, die je opent en sluit met simpele vingerbewegingen.

Installeer je CardSwitcher, dan moet je met Activator aangeven dat deze de originele multitask-mogelijkheden moet vervangen. Eenmaal gedaan hoef je enkel nog tweemaal op de homeknop te tappen om je huidige venster te verkleinen. Door naar links of rechts te sliden kom je terecht bij andere applicaties die op het moment draaien, die je fullscreen bekijkt door er op te tappen. Wil je een app liever afsluiten? Dan veeg je hem naar boven om hem uit je lijst te gooien. Een andere tweak, ProSwitcher, stond erom bekend iets soortgelijks te doen. Helaas werkt deze niet meer sinds iOS 4.

CardSwitcher is op het moment beschikbaar voor de iPhone en iPod Touch, mits je deze jailbreakt. Een iPad-versie van de tweak is ook in de maak. Je kunt hem kopen via Cydia voor 1,99 dollar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2011, 20:58
Categorie Jailbreak
Onderwerpen jailbreak, multitasking, tweak, webos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.