Canada te koud voor de iPhone?

De lage temperaturen in Canada zouden volgens iPhoneworld een reden kunnen zijn dat de iPhone nog steeds niet in Canada te koop is.

Canadian Winter, iPhone nog niet in CanadaDe foto hiernaast is gemaakt met een iPhone, op 14 maart in Montreal. Zoals je ziet ligt er nog een dik pak sneeuw in deze Canadese stad en dat zou volgens iPhoneworld wel eens de reden kunnen zijn dat de iPhone nog niet is gelanceerd in Canada. Deze winter was de koudste in de historie van Canada, met temperaturen die wekenlang constant onder de -20 graden Celsius bleven.

De gebruikstemperatuur van een iPhone ligt tussen 0 en 35 graden Celsius, terwijl het toestel buiten gebruik temperaturen tussen -20 en +45 C kan doorstaan. Leuk bedacht, maar de lage temperaturen zijn waarschijnlijk niet de belangrijkste reden. Apple heeft ook nog een geschil met Comwave Telecom Inc. over de merknaam iPhone. Verder is het lastig om een mobiele operator te vinden. Rogers Wireless is de enige operator met een GSM-netwerk en kan dus ‘hard to get’ spelen of vasthouden aan de extreem hoge tarieven voor dataverkeer.

Bij gebruik van de iPhone bij lage temperaturen riskeer je ook RSI, bleek afgelopen november al uit een aantal uitlatingen van chiropractors. Maar de iPhone heeft een ingebouwd mechanisme om dat te voorkomen: als de temperatuur maar laag genoeg is reageert het scherm helemaal niet meer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 maart 2008, 18:01
Categorie Achtergrond
Onderwerpen canada, winter, wintersport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.