Canabalt multiplayer

Canabalt 2.0 voegt nieuwe spelmodi en multiplayer toe

Canabalt voor iPhone en iPad heeft een forse update gekregen, met acht nieuwe spelmodi en multiplayer.

Canabalt multiplayerDe ontwikkeling van geroemd iOS-spel Canabalt lag lange tijd stil, maar is eindelijk weer opgepikt. Na een eerdere update met nieuwe personages en 4-inch-ondersteuning, is er nu namelijk een gigantische 2.0-versie voor de game verschenen. In Canabalt 2.0 vind je maar liefst acht spelmodi, die je ook nog eens met zijn tweeën kunt spelen.


De nieuwe modi van Canabalt zijn allemaal losjes gebaseerd op het origineel. Je rent nog steeds zo snel mogelijk van links naar rechts terwijl je springt, maar moet ineens rekening houden met hele andere zaken. In ‘Leap of Faith’ zijn bijvoorbeeld alle gebouwen onzichtbaar, waardoor je goed moet kijken waar de vogels zitten. Alleen hieraan zie je namelijk waar je na een sprong moet landen. Bij ‘Bombardment’ storten er continu voorwerpen naar beneden, waardoor je zelfs op gebouwen vaak moet springen.

Iedere spelmodus in Canabalt 2.0 heeft een eigen ranglijst en speciale achievements. Zo krijg je bijvoorbeeld een prestatie als je duizend meter weet te rennen in één van de nieuwe uitdagingen.

Canabalt spelmodi

Multiplayer

De nieuwe multiplayermodus in Canabalt kan alleen lokaal worden gespeeld, op dezelfde iPhone, iPad of iPod touch. Het spelprincipe blijft hierbij hetzelfde: met een tap op het scherm spring je en je moet zo lang mogelijk doorrennen. In multiplayer zijn er echter twee personages, die ieder door een andere helft van het scherm worden bediend. Zo tap jij op de linkerhelft van je iPhone om te springen en je medespeler op de rechterhelft.

Overigens heb je hier niet per se een tweede speler voor nodig: je kunt ook proberen om in je eentje twee personages tegelijkertijd te besturen.

Legendarisch renspel

Het spelidee achter Canabalt lijkt inmiddels misschien wat standaard: je rent continu naar rechts om een zo hoog mogelijke score te halen. Iets dat je inmiddels in duizenden renspelletjes ook moet doen. Canabalt was in 2009 echter één van de eersten in zijn soort – en dus één van de grondleggers van het renspelgenre.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 juli 2014 om 10:46
Onderwerp
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.