Hunger Games-spel van maker Canabalt in de App Store verschenen

De ontwikkelaar van Canabalt heeft vandaag de promotionele game Hunger Games: Girl on Fire in de App Store uitgebracht. In dit spel bestuur je Katniss Everdeen die op jacht gaat in de bossen van het district.

Hunger Games: Girl on FireOm de premiere van de film te vieren is het spel Hunger Games: Girl on Fire vandaag op de iPhone verschenen. Hierin bestuur je hoofdrolspeelster Katniss Everdeen en schiet je insecten neer terwijl je zo snel mogelijk door een bos heen rent. De game is ter promotie van de film ontwikkeld, maar heeft een zeer interessant ontwikkelteam achter zich staan: zo is het spel gemaakt door Adam Saltsman, maker van het bekende Canabalt. De in het spel gebruikte beelden zijn afkomstig van de Nederlandse pixelartiest Paul Veer. Danny Baranowsky maakte muziek voor Canabalt en Super Meat Boy.

Hunger Games: Girl on FireHunger Games: Girl on Fire laat je net als in Canabalt eeuwig vooruit rennen. Dit keer spring je echter niet van gebouw naar gebouw, maar moet je insecten van je afschieten en ondertussen afgevuurde lasers te ontwijken door naar hoger of lager terrein te springen. Word je geraakt, dan sta je op om langzamer je rentocht voort te zetten. Een tweede klap vlak daarna beëindigt het spel.

Heel erg uitgebreid is Hunger Games: Girl on Fire niet: er is slechts een enkele spelmodus, waarin het verbeteren van je hoogste score het belangrijkst is. Het spelidee zelf is echter interessant genoeg om een tijd je aandacht vast te houden. Je kunt het ook opnemen tegen de scores van vrienden via Game Center.

Downloaden: Hunger Games: Girl on Fire (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2012, 13:09
Categorie Games
Onderwerpen canabalt, game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.