Camera Plus 6 iPhone

Camera+ 6 krijgt uitgebreide bediening van ISO en sluitertijd

Camera+ versie 6 op de iPhone en iPad is voorzien van een macro-stand, handmatige sluitertijd, ISO-waarde en witbalans.

Camera+ 6 iPhoneHet was misschien een wat onderbelichte vernieuwing in de presentaties van Apple, maar sinds iOS 8 hebben camera-apps de vrijheid meer uit de iPhone-camera te halen met geavanceerde opties. Camera+ 6 is een van de eerste apps die je de uitgebreide functionaliteit geeft. In de app kan je nu handmatig de ISO-waarden, sluitertijd en witbalans instellen.

De geavanceerde functies van Camera+ komen in twee stappen. Standaard heb je een wiel aan de rechterkant van het scherm waarmee je de helderheid van de foto kan bepalen, onafhankelijk van de scherpstelling en belichting die je kiest voor je foto. Ook is er een macro-modus die je activeert met de plusknop naast de sluiter. De camera zoomt dan in en het wiel aan de rechterkant bepaalt niet langer alleen de belichting, maar ook de scherpstelling van de foto.

Camera+ 6 ISO en sluitertijd iPhone 6 Camera Plus 6 macro stand iPhone 6

Dat zijn nog de ‘standaard’ vernieuwingen in Camera+. Wil je de volgende stap maken, dan dien je uitgebreide controls aan te zetten in de instellingen. Je hebt dan drie knoppen. Een voor automatische scherpstelling, een voor het bepalen voor de sluitertijd en ISO-waarde en een waarmee je een witbalans-preset laadt.

Wie simpel foto’s wil schieten, kan nog steeds het best de Auto-modus gebruiken of de geavanceerde instellingen achterwege laten, maar professionals zullen graag de ruis verminderen door de ISO-waarde voor de lichtopbrengst terug te dringen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2014, 11:04
Categorie Apps
Onderwerpen camera, fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.