Pronken met iPhone 6 Djay2 for iPhone

Apps voor iPhone 6: deze apps spatten van het grotere scherm

Niet bang om te pronken met de iPhone 6 of de iPhone 6 Plus? Deze geoptimaliseerde apps spatten van je scherm en maken de buurman jaloers.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

apps voor iPhone 6 Asphalt 8De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn verkrijgbaar in Nederland. Daarmee wordt het voor iedereen (met een beetje geduld) mogelijk te genieten van een groter iPhone-scherm van ooit tevoren. Van 4 inch naar 4,7 inch of zelfs 5,5 inch: het zijn reuzenstappen. Nog lang niet elke app is geoptimaliseerd voor de grotere schermen, maar de apps die het zijn, spatten van het scherm. Zó kan je pronken met apps voor iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Pinterest

Pinterest is nog steeds dé app voor gebruikers die hun favoriete items en inspiratie willen delen. Het ‘sociale prikbord’ staat daarom vol met productfoto’s, sfeervolle natuurplaten en allerlei lifestylebeelden. Omdat de app ook al is geoptimaliseerd voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, komen de beelden nu beter dan ooit tot hun recht.

Star Walk 2

Sterren kijken met de iPhone blijft een gave bezigheid. Star Walk 2 is het huzarenstukje van ontwikkelaar Vito Technology en ziet er beter uit dan de voorgaande apps en de concurrentie. Helemaal dankzij de iPhone 6- en iPhone 6 Plus-optimalisatie. Richt je iPhone op de hemel en lees met fraai getekende hemellichamen welke sterren je boven je ziet.

apps voor iPhone 6 Pinterest apps voor iPhone 6 Star Walk 2

Epic Zen Garden

Epic Zen Garden werd door Apple op het podium gepresenteerd om te laten zien waar Apple’s gametechniek Metal toe in staat is, en dat is niet zonder reden. In dit voorzetje op een game, bekijk je een 3D-tuin hoog in de bergen. Tik om vissen op je af te laten zwemmen, veeg om bloesem aan een boom te laten groeien of zie vogels voorbij trekken van een afstand. Eigenlijk is er niet zoveel te doen, maar het ziet er gaaf uit.

apps voor iPhone 6 Zen Garden

djay 2 for iPhone

djay 2 for iPhone was altijd al een leuke app om nummers op je iPhone mee te mixen, maar echt goed bediende de applicatie nog niet. Twee platen naast elkaar op een 4 inch-scherm, dat was toch wat aan de krappe kant. Met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus wordt nummers mixen ineens heel toegankelijk. De grotere knoppen maken mobiel plaatjes draaien leuk.

apps voor iPhone 6 Djay2 for iPhone

Modern Combat 5: Blackout

Een van de beste 3D-shooters voor de iPhone en iPad, is ook nog een van de mooiste voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Het Call of Duty-achtige schietspel maakt gebruik van Apple’s nieuwe gametechniek Metal en geniet zo van meer explosies, raketsporen en andere deeltjes door de lucht, fraaiere weerseffecten en rijkere omgevingen. De game was al niet lelijk, maar doet nu nog een stap omhoog.

apps voor iPhone 6 Modern Combat 6

Manual – Custom exposure camera

Vanaf iOS 8 heb je toegang tot de uitgebreide mogelijkheden van de camera die in de iPhone huist. Daardoor kan je de iPhone 6 en iPhone 6 nu presenteren als een volwaardige camera waarbij je zelf bijvoorbeeld de ISO-waarden en sluitertijd bepaalt. Er zijn verschillende fotoapps die het nu al doen, maar Manual werkt het meest intuïtief en bedient geweldig op de iPhone 6.

Fragment

Bij een hightech toestel horen hightech foto’s. In Fragment verfraai je platen die je zelf schiet, of foto’s van het internet, met geometrische semi-transparante vormen die je zelf maakt. De interface is aangepast op Apple’s nieuwe toestellen. Daardoor maak je binnen een handomdraai een bijzonder geometrisch kunstwerk dat net zo imposant is als het scherm van de iPhone 6 of iPhone 6 Plus.

apps voor iPhone 6 Manual apps voor iPhone 6 Fragment

Asphalt 8: Airborne

Zen Garden is een leuk voorzetje op wat games dadelijk op de iPhone en iPad kunnen, maar wel wat rustig. En Modern Combat, daar moet je maar net even shooters voor kunnen spelen. Maar echt iederéén kan genieten van een volwaardige, van het scherm spattende gameservaring met Asphalt 8: Airborne. Geoptimaliseerd voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus en ongelooflijk fraai door Metal-optimalisatie.

Nog meer apps voor iPhone 6

Er zijn nog veel meer apps geoptimaliseerd voor het grotere scherm van de iPhone 6. Deze apps zijn ook nog interessant:

  Storehouse verhalen maken iPhone

 • Apple’s eigen video-app heeft ondersteuning voor iOS 8 en kan nu ook een deel van een fragment vertragen, stilzetten of versnellen.
 • Met Storehouse kun je verhalen vertellen. Een collectie foto’s van sociale media verandert dan opeens in een rijk geïllustreerd verhaal. Eerst alleen op de iPad, sinds kort ook op de iPhone. Lees onze review van Storehouse.
 • De app waarmee je op een leuke manier talen kunt leren. De app is al aangepast. Niet dat de graphics van je scherm spatten, maar bij deze strak vormgegeven app komt het mooi uit dat icoontjes en teksten superscherp zijn.
 • De geliefde todo-app voor de iPhone. Al aangepast voor de grotere schermen. Wunderlist gebruikt wallpapers zodat je todo-lijstjes er ook nog eens fraai uitzien.
 • Evernote is grafisch niet zo bijzonder: veel groen en veel ‘saai’ uitziende notities. Maar de optimalisaties voor iPhone 6 zorgen er wel voor dat het toetsenbordje niet meer zo groot wordt weergegeven. Handig als je veel tekst moet invoeren.
 • Een geweldige rekenmachine, ook als het om wiskundige en complexe berekeningen gaat. Dankzij aanpassingen voor iOS 8 heb je nu ook een widget om snel berekeningen te kunnen uitvoeren via het Berichtencentrum.
 • Alien Blue is de meest gebruikte iPhone-app voor Reddit. De volledige resolutie van het iPhone 6-scherm wordt ondersteund, dus je hebt heel veel informatie tegelijk in beeld.
 • Vespre is een notitie-app met een simpele interface. Je kunt meteen beginnen met typen. Ook hier is het toetsenbordje niet meer opgeblazen weergegeven, zodat je meer informatie op het iPhone 6-scherm ziet.
 • Met Screens bedien je je desktopcomputer op afstand, overal ter wereld. Deze app is dankzij de aanpassingen voor iPhone 6 prettiger te gebruiken. Er past gewoon meer informatie op het scherm.
 • kitchen stories iphone

 • Overcast is een podcast-app, gemaakt door Marco Arment. Hij werd bekend door Instapaper, maar maakte ook andere apps. Simpele app die niet afleidt van de essentie: de podcasts zelf. Daardoor juist prettig in gebruik.
 • Grappige game voor het weekend. Stuur je piraten op een missie om andere spelers te verslaan en plunder hun schepen, zodat je nieuwe avonturen kunt financieren.
 • Deze game stelt zware eisen aan je hardware, maar daar heb je bij de iPhone 6 (Plus) natuurlijk geen zorgen over. Je komt terecht in een verlaten wereld, waar je moet vechten tegen buitenaardse robotsoldaten.
 • Dé camera-app waarmee je in één keer al je fotografiebehoeften afdekt. Nog veel meer instellingen dan voorheen en maximaal gebruik van alle mogelijkheden van iOS 8 biedt om handmatig de focus en belichting aan te passen. En natuurlijk aangepast voor het iPhone 6-scherm.
 • Dit zou wel eens dé game van 2014 kunnen worden. Prachtige geometrie in een 3D-puzzelgame dat zich afspeelt in verschillende werelden.
 • Een fotokookboek waarbij je aan de hand van duidelijke overzichten ziet hoe je gerechten moet maken. Kan niet mislukken en nu supergroot op het iPhone 6-scherm.
 • Aanrader als je zelf recepten wilt beheren. Je klikt makkelijk een paar recepten van websites bij elkaar, die je vervolgens offline beschikbaar hebt.
 • Nu met extra veel afspraken op je iPhone 6-scherm.
 • Met deze nieuwe app van de Instagram-makers kun je de leukste timelapse-filmpjes maken en meteen uploaden naar sociale netwerken. Ook aangepast voor iPhone 6.
 • Een van de vele racegames die de komende tijd zullen worden aangepast voor de iPhone 6. Maar GTA San Andreas kun je nu al proberen!
 • Ooit was het onze app van het jaar en het veroorzaakte een kleine designrevolutie in de App Store. Clear is nog steeds niet afgestapt van z’n belangrijkste principe: de urgentie van todo’s aangeven met kleurtjes. Hoe roder, hoe belangrijker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2014, 9:16
Categorie Apps
Onderwerpen iPhone 6, iPhone 6 Plus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.