Camalapse: time-lapse foto’s maken met iPhone-accessoire

Door de Camalapse tussen je iPhone en het statief te plaatsen, kun je hem in een uur tijd 360 graden draaien. Op deze manier maak je foto's of video's waarin het beeld erg langzaam draait.

CamalapseWil je de iPhone langzaam van links naar rechts bewegen terwijl je filmt of bijvoorbeeld een time-lapse-foto maakt, dan kun je hem op een statief zetten en proberen hem met de hand de juiste kant op te duwen. Wil je een preciezer en een langzamer shot, dan kun je de iPhone ook aansluiten op de Camalapse. Dit accessoire bevindt zich tussen je iPhone en het statief en draait hem in een uur tijd helemaal rond.

De Camalapse draait je iPhone precies 360 graden in een uur. Waarschijnlijk gebruikt het hulpmiddel hetzelfde systeem dat je ook in eierwekkers vindt. Dat je ook gewoon een eierwekker kunt gebruiken om iets soortgelijks in elkaar te zetten bewees een gelijknamig accessoire in juli nog: deze Camalapse bevestigde een gewone camera letterlijk bovenop een eierwekker.

De Camalapse staat afgebeeld met een iPhone, maar kan ook met andere camera’s worden gebruikt. Sterker nog: Photojojo levert het accessoire met een Glif, een statiefhouder die je nodig hebt om de Camalapse aan de iPhone te hangen. Inclusief Glif kost de Camalapse 45 dollar. Heb je al een soortgelijke statiefhouder in huis, dan kun je de Camalapse ook voor 25 dollar los bestellen.

Via Cult of Mac.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2012, 7:41
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerp fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.