Boxcar stelt push notificaties beschikbaar voor externe ontwikkelaars

Boxcar heeft een API beschikbaar gesteld waarmee externe ontwikkelaars ook push notificaties beschikbaar kunnen stellen. Dit gebeurt via een In App Purchase, waarbij beide partijen de inkomsten delen.

boxcarBoxcar brengt een populaire push notificatie-applicatie voor de iPhone uit. Ze hebben nu aangekondigd dat ze een Provider API hebben uitgebracht, zodat derde partijen ook kunnen meeliften op de push notificatie-dienst. Met Boxcar kon je berichtjes van Twitter, Facebook en e-mail op je iPhone ontvangen. Gebruikers konden zelf ook hun push notificaties op maat instellen, bijvoorbeeld via de desktopapplicatie Growl. Ontwikkelaars moesten tot nu toe zelf een oplossing bouwen voor hun push-berichten. Wie dat niet wil kan nu terecht bij Boxcar. De push notificaties kunnen via een In App Purchase in de applicatie worden aangeboden. Beide partijen delen de inkomsten van de In App Purchases, elk voor 50%.

Als gebruiker kun je Boxcar gratis downloaden uit de App Store. Voor één dienst kun je de gratis push-berichten gebruiken. Wil je meer, dan betaal je €0,79 per dienst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2010, 0:10
Categorie Apps
Onderwerpen boxcar, pushberichten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.