Eerste iPads gearriveerd bij UPS in Louisville

De eerste voorraad iPads is bij UPS in Louisville (Kentucky) gearriveerd. Maar Apple houdt douanepapieren achter, zodat UPS ze niet per ongeluk te vroeg kan bezorgen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ups vliegtuigMensen die een iPad hebben besteld, zullen hebben gezien dat het versturen van de iPads vanuit Shenzhen is begonnen. De eerste pakketjes zijn ook al gearriveerd op het UPS-terrein in Louisville, Kentucky. Daar zal de status worden gewijzigd naar: ‘UPS internal activity’ of een andere cryptische of zorgwekkende omschrijving, zoals ‘Your package has experienced an exception’. Niets om je zorgen over te maken, want het duidt er alleen maar op dat Apple maatregelen heeft genomen, om te voorkomen dat iPads per ongeluk te vroeg naar klanten verstuurd worden. Preciezer gezegd: ze houden de douanepapieren achter om te voorkomen dat een overijverige koerier de pakketjes alvast op transport zet.


Apple verstuurt de vracht in bulk en zorgt er normaal gesproken voor dat de douaneformaliteiten al worden afgehandeld op het moment dat de vracht uit China vertrekt. Deze keer is dat niet het geval. De Amerikaanse douane heeft bij deze partij iPads nog geen papieren ontvangen. Zo kan Apple ervoor zorgen dat iedereen precies op zaterdag de iPad krijgt bezorgd op het opgegeven Amerikaanse postadres.

tracking ipad ups

Voor de Europese kopers die hun iPad laten doorsturen gooit het Paasweekend eigenlijk geen roet in het eten, want de Amerikanen gaan op Paasmaandag alweer aan het werk. TUAW hoorde dat UPS komende zaterdag tweemaal zoveel koeriers inzet om de pakketten te bezorgen. Er zijn ook gebieden in de VS waar op zaterdag niet wordt bezorgd; die kopers krijgen hun iPad ook pas op maandag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
31 maart 2010 om 12:08
Categorie
Providers
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.