Box Fab werkt aan virtual reality-display voor de iPhone

Box Fab heeft plannen voor een virtual reality-bril voor de iPhone, waarmee je je via een draadloze verbinding ook samen met anderen kunt laten onderdompelen in een realistische 3D-omgeving.

Virtual Reality Headmount Box FabBOX FAB heeft drie wilde ideeën gelanceerd, waaronder “a virtual reality head-mount which the iPhone clips into instantly become a networked, head-tracked, virtual worlds viewer”. Nu zijn virtual reality-brillen meestal tragisch uncool en hetzelfde geldt voor de grafische impressie die Box Fab van het virtual reality-display heeft gemaakt.

Technisch gezien klinkt het wel veelbelovend: de bril kan verbinding maken met andere gebruikers, zodat je je virtual reality-belevenissen met anderen kunt delen. De bril gebruikt ook de sensoren van de iPhone, aangevuld met een eigen ontwikkelde ‘links-rechts-tracker’ waarmee je totaal wordt ondergedompeld in een virtuele omgeving. Het iPhone-scherm wordt een “3D-venster naar een andere wereld”. Voor $200 koop je een apparaat dat de functionaliteit bevat van apparaten die duizenden dollars kosten. Macenstein is sceptisch of Box Fab voor $200 zo’n bril kan maken (minder geavanceerde videobrillen kosten toch al gauw zo’n $300) en of het idee ooit het levenslicht zal zien. De twee andere ideeën waarmee Box Fab op de proppen kwam waren minder nerdy: een camera voor videoconferencing en een LED-lamp voor feestjes.

Meer info: Box Fab

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2008, 20:34
Categorie Accessoires
Onderwerpen bril, virtual reality

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.