iPwn: iPhone hacken via iTunes

De hackers van het Dev Team hebben meer details bekendgemaakt over iPwn, een methode om via iTunes elke gehackte firmwareversie te installeren, waardoor jailbreaken en unlocken wel erg makkelijk wordt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

PwnEerder schreven we al over het pwn’en van je iPhone via iTunes. Kort gezegd kwam het erop neer, dat je via iTunes je iPhone kunt voorzien van elke gewenste firmwareversie. De ontwikkelaars van het Dev Team beloofden dat ze meer informatie beschikbaar zouden stellen zodra de iPhone SDK was aangekondigd.

Dat is het geval en het Dev Team heeft zich aan z’n woord gehouden. Op iPhwn.org leggen ze uit hoe het principe werkt. Na het pwn’en van je iPhone kun je elk type .ipsw-bestand via iTunes installeren. Dat betekent: je opent iTunes, drukt op Option (Mac) of Shift (Windows) terwijl je op de herstelknop drukt en kunt vervolgens het gecrackte firmwarebestand uitkiezen. Extra stappen zijn niet nodig.

Het Dev Team gaat twee tools beschikbaar stellen: iPwn voor het pwn’en van je iPhone en .IPSW Builder voor het maken van een .ipsw-installatie op maat. Heb je je iPhone eerder al simlockvrij gemaakt, dan kun je daarbij ook aangeven dat je de baseband-update niet wilt uitvoeren.

Meer info: iPhwn.org

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2009, 0:49
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.