MacWorld/iWorld 2012 kleiner dan ooit

De MacWorld/iWorld-beurs in San Francisco is dit jaar kleiner dan ooit. De beurs toont geen nieuwe producten en het beursoppervlak is flink kleiner geworden. Wel vind je er Chinese producten, veel software en inkopers op zoek naar onbekende producten.

macworld-beursOoit was Macworld Expo hét bedevaartsoort waar Apple-fans van over de hele wereld naartoe gingen. Apple kondigde nieuwe producten aan en nam een groot deel van de beursvloer in beslag. Toen de Macbook Air in januari 2008 er werd gelanceerd, zag ik hoe mensenmassa’s samendromden rondom de tafels waar ze werden gedemonstreerd. Het leken wel de Dwaze Dagen van de Bijenkorf. In drie dagen tijd kwam je er nauwelijks aan toe om alle hallen van het Moscone-conferentiecentrum af te lopen. Tegenwoordig is de beurs veel kleinschaliger: de vele hallen zijn ingeruild voor één kleine hal, Apple is niet meer aanwezig en de media zal op de beurs moeten jagen op kleine ontdekkingen, nieuwe producten die over een paar maanden hopelijk gaan doorbreken.

Grote aankondigingen worden er niet meer gedaan, omdat de CES (begin januari) een grote concurrent is geworden. Exposanten staan liever in het iLounge-paviljoen op de CES, dat voor 2013 alweer binnen een paar uur was uitverkocht. Nederlandse media zul je op MacWorld/iWorld dan ook nauwelijks aantreffen. MacFan was er wel en publiceerde een verslag, waaruit blijkt dat de beurs niet meer een uitstalling van nieuwe producten is, maar ook een plek waar je tegenwoordig koopjes kunt halen. Je kunt er Chinese klonen van bekende iPhone- en iPad-producten vinden en er lopen inkopers rond, die óók op zoek zijn naar producten die nog niet zijn doorgebroken, of die ze onder eigen label op de markt kunnen brengen. De beurs duurt nog tot dit weekend en het complete verslag lees je bij MacFan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2012, 10:06
Categorie Round-up
Onderwerpen beurs, macworld

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.