BlackBerry Bold als iPhone-killer: tragere webbrowser, mogelijk ook problemen met 3G-ontvangst

De BlackBerry Bold is een echte iPhone killer. Maar uit een vergelijkende test blijkt de browser van de BlackBerry Bold nogal traag en volgens andere bronnen heeft de Bold net als de iPhone problemen met het 3G-signaal.

blackberry boldEr is de afgelopen dagen veel buzz over de BlackBerry Bold, de nieuwe smartphone van RIM. Maar helemaal vlekkeloos verloopt de lancering niet. Bij een vergelijkende browsertest tussen de iPhone 3G en de BlackBerry Bold blijkt dat de iPhone veel sneller webpagina’s toont. Er zijn ook geluiden dat de BlackBerry Bold dezelfde 3G-ontvangstproblemen heeft als de iPhone 3G.

Bold versus iPhoneUit de vergelijkende test van Mobile Computer (zie video hieronder) blijkt dat de iPhone veel sneller webpagina’s opbouwt. De testers maakten daarbij gebruik van een Wi-Fi-netwerk. Terwijl je bij de iPhone de webpagina al compleet hebt doorgelezen, toont de Bold nog steeds het voortgangsbalkje. Slecht nieuws dus voor de BlackBerry-fans die met smart op de Bold zaten te wachten. Maar er is meer: volgens Barron’s zou de BlackBerry Bold wel eens dezelfde 3G-problemen als de iPhone kunnen hebben. Op dit moment is de Bold nog maar in een paar landen verkrijgbaar. Mogelijk gaat RIM nog eerst een software-update uitvoeren alvorens het toestel in belangrijke grote landen zoals de VS beschikbaar komt.

De BlackBerry Bold is voorzien van nieuwe firmware (van 4.5 naar 4.6) met als belangrijkste vernieuwingen de mogelijkheid om HTML e-mail te gebruiken en video’s vast te leggen met de ingebouwde camera. De nieuwe firmware is ook voorzien van een betere browser, maar vergeleken met Mobile Safari blijft er nog wel iets te wensen over, zoals het filmpje hieronder laat zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2008, 10:56
Categorie iDevices
Onderwerpen 3G, blackberry, bold, ontvangst, signaal, snelheid, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.