Apple wijst ontwikkelaars op bètaversie iWork for iCloud

iWork for iCLoud is nu beschikbaar voor ontwikkelaars via de iCloud-website. Dit maakte Apple zojuist bekend.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iwork voor icloudApple heeft ontwikkelaars er in een bericht extra op gewezen dat de bètaversie van iWork for iCloud inmiddels beschikbaar is. Deze nieuwe versie van iCloud kan volledig vanuit je webbrowser worden gebruikt, waardoor het niet langer uitmaakt of je op je Mac of je Windows-computer werkt. Om de testversie van iWork te gebruiken moet je inloggen op beta.icloud.com met behulp van een ontwikkelaarsaccount. Een gewone Apple ID kan niet worden gebruikt om de testversie onder handen te nemen.

Apple heeft ontwikkelaars op de hoogte gesteld van het beschikbaar stellen van de testversie van iWork for iCloud, maar 9to5Mac meldt dat sommige ontwikkelaars de nieuwe opties nog niet zien staan. Vermoedelijk rolt Apple iWork geleidelijk uit, waardoor het even kan duren totdat je de optie ziet staan.

Bij de aankondiging van iWork for iCloud beloofde Apple dat de bèta al op 10 juni beschikbaar zou komen. Iets waar in ieder geval één iemand die dag ook toegang toe zei te hebben. We horen nu echter van twee bronnen dat Apple nu bericht doet van het beschikbaar stellen van de bèta.

iWork for iCloud werd tijdens WWDC gedemonstreerd op Macs en Windows-computers. Het lijkt aannemelijk dat de uiteindelijke versie ook zal inhaken op de iOS-versies van iWork. Hierdoor zou het mogelijk worden om bijvoorbeeld een document dat je op je iPhone hebt bewerkt te openen vanuit de browser van je computer, waar je direct een volwaardige tekstverwerker tot je beschikking hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2013, 13:04
Categorie Diensten
Onderwerp iwork

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.