Belgische schoolcampus De Mare stelt iPad verplicht

Studenten op de Belgische schoolcampus De Mare zullen vanaf september 2012 een iPad moeten gebruiken. De iPad zal onder andere de atlas en de rekenmachine van leerlingen vervangen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad De MareStudenten op de Belgische campus De Mare zullen vanaf september 2012 allemaal een iPad voor school gebruiken. Dit maakte de directie vandaag bekend tijdens een persconferentie. De iPads moet aangeschaft worden door de ouders van de leerlingen, maar dit kan gedaan worden via een huursysteem. Door ieder kwartaal een bedrag aan de school te betalen, is de iPad na drie jaar eigendom van de leerling.


Op de Mare vind je de Sint Jozefshandelsschool en het Sint-Pieterscollege. De campus hoopt met de iPad te innoveren en tegelijkertijd het onderwijsniveau te verbeteren. In een brief aan de ouders wordt het volgende verklaard:

Met dit project wil onze school innovatief en kwaliteitsvol onderwijs in de toekomst aanbieden. We hebben dit schooljaar al gewerkt met een proefproject en raakten alleen maar verder overtuigd dat het leren met iPads jongeren motiveert om iets te willen weten en beheersen. En onderzoek en ervaring leert dat leerlingen die betrokken zijn meestal ook betere resultaten leveren

Docent Francois Hanton stelt dat nog niet alle studieboeken door de iPad vervangen zullen worden. Een groot deel van de boeken zou echter wel geschrapt moeten worden.

De Mare is niet de eerste onderwijsinstelling die inzet op de iPad: eerder dit jaar bracht Apple nog iBooks 2 uit, waardoor schoolboekuitgevers makkelijker e-books kunnen aanbieden voor de iPad.

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:27
Onderwerp
Categorie
iDevices

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.