Belgische operator Base verkoopt iPhone 4 via omweg

Sinds afgelopen maandag verkoopt de Belgische provider Base ook de iPhone. De KPN-dochter heeft een achterdeur gevonden in de wetgeving.

iphone 4Sinds afgelopen maandag verkoopt de Belgische provider Base ook de iPhone. De KPN-dochter heeft een achterdeur gevonden in de wetgeving en is nu in staat om zelf de iPhone in de winkels te leggen. In België loopt nog steeds een exclusiviteitscontract tussen Apple en Mobistar. Volgens Base is die overeenkomst in strijd met de Europese wetgeving rond het vrij verkeer van goederen. “We hebben al eens een achterpoortje gevonden toen we de iPhone cadeau gaven aan klanten die vijf nieuwe klanten konden aanbrengen”, zegt Bart Vandesompele van Base.

Hij meent dat het contract tussen Apple en Mobistar niets zegt over gratis telefoons. De nieuwste achterdeur heeft te maken met moederbedrijf KPN in Nederland. Zij hebben een contract voor de verkoop van iPhone in Nederland en daardoor meent Base dat ze dankzij het vrij verkeer van goederen de iPhone ook in België mogen aanbieden.

De simlockvrije 16GB iPhone 4 kost €599 per stuk, terwijl je bij Mobistar 40 euro meer moet betalen. De 32GB iPhone 4 is nog niet leverbaar via Base. Aanvankelijk zal het aantal beschikbare iPhones nog beperkt zijn; later in januari volgt er een evaluatie van de actie, waarna Base de volgende stappen bepaalt.

Het kabinet van minister van ondernemen Vincent Van Quickenborne is blij met de grotere concurrentie, waardoor de prijzen zullen dalen (al is in Nederland juist het tegengestelde gebleken). De minister wil nog niets zeggen over een mogelijke juridische strijd tussen Base en Mobistar.

Meer info: Base
Met dank aan alle tipgevers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2011, 18:24
Categorie Providers
Onderwerpen base, belgische apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.