iPad krijgt op CES veel concurrentie van andere tablets

Op de CES zullen dit jaar meerdere iPad-concurrenten te zien zijn. Motorola, Microsoft en Toshiba hebben tablets gepland.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

toshiba tabletDe redactie van iPadclub is deze week op de CES in Las Vegas. Maar erg veel iPad-nieuws is daar waarschijnlijk niet te vinden: Apple is traditioneel niet aanwezig op de CES aanwezig, al zullen er wel veel accessoiremakers te vinden zijn. Wat echter de meeste aandacht zal trekken, zijn de vele iPad-concurrenten, met name tablets die op Android draaien. Volgens analist Richard Semenza van DisplaySearch zijn er wel 100 verschillende tablets in ontwikkeling, die niet allemaal op de markt zullen komen.

Motorola, Microsoft en Toshiba hebben tablets gepland die vanaf 6 januari op de beurs te zien zijn. Bij Microsoft gaat CEO Steve Ballmer volgens de verwachtingen een eigen Windows-gebaseerde serie tablets met touchscreen aankondigen. Ook wordt Microsoft’s antwoord op de Apple TV en Google TV verwacht: een uitgeklede versie van Windows voor set-top boxes en internettv’s, met daar overheen een Windows Media Center-interface. Je kunt er media mee streamen en er zijn afstandsbedieningsfuncties aanwezig.

Toshiba is van plan een 10-inch Toshiba Tablet op basis van Android te maken, die pas op 30 juni in de winkel komt. De eerder gelanceerde Folio 100 bleek echter zo slecht te bevallen, dat sommige winkelketens het apparaat op eigen initiatief uit de schappen haalden. De nieuw te ontwikkelen tablet draait echter wel op de nieuwste Android-versie Honeycomb, terwijl bestaande tablets zoals de Samsung Galaxy Tab waarschijnlijk geen upgrade naar Honeycomb zullen krijgen. Motorola komt overigens nog eerder op de markt met een tablet die op Honeycomb draait.

Wellicht dat de iPad het op dit punt van de concurrentie kan winnen: er is geen verwarrende wildgroei in apparaten en update-mogelijkheden ontstaan. Apple kan tijdens de CES alvast de aandacht voor concurrerende tablets temperen door de eerste details over de iPad 2 te geven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2011, 9:59
Categorie iDevices
Onderwerp ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.