Proximus gestart met 4G-netwerk voor consumenten

Proximus biedt vanaf vandaag een 4G-netwerk voor particuliere klanten. Je moet wel de juiste internetbundel hebben en je binnen het dekkingsgebied bevinden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 5De Belgische telecomprovider Proximus geeft consumenten vanaf vandaag toegang tot het 4G-netwerk. Het nieuwe netwerk beperkt zich op het moment nog tot een aantal locaties. Proximus heeft een dekkingskaart waarop staat aangegeven of je toegang hebt tot het 4G-netwerk. 4G is beschikbaar voor een aantal tariefplannen. Heb je al één van deze bundels, dan zou 4G automatisch moeten werken. Op het moment is de iPhone 5 de enige iPhone die 4G ondersteunt.

4G is voor de iPhone te gebruiken bij de bundels Internet On GSM Favorite, Generation Connect en Proximus Smart 75. Bij tablets zoals de iPad kan gebruikgemaakt worden van de bundel Mobile Internet Comfort en Mobile Internet Favorite. Let hierbij echter wel goed op: de iPad derde generatie ondersteunt niet de 4G-frequentie van 1800 MHz die in België wordt gebruikt. De iPad vierde generatie is wel geschikt hiervoor. Heb je een oudere iPad, dan verkoopt Proximus een 4G-router waarmee je de verbinding kunt delen.

Meer informatie: Proximus 4G

Belgacom meldt op Twitter dat de iPhone (en waarschijnlijk iPad) nog niet geschikt is voor Belgacom/Proximus 4G, omdat Apple dit “blokkeert”. Wat vermoedelijk wordt bedoeld is dat er een carrier update voor Proximus/Belgacom door Apple moet worden vrijgegeven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2012, 16:44
Categorie Providers
Onderwerpen belgacom, proximus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.