Belgian Mobile Wallet: mobiel betaalsysteem van Belgacom en BNP Paribas

Belgian Mobile Wallet is een mobiel betaalsysteen van Belgacom en BNP Paribas dat app-ontwikkelaars kunnen integreren in hun applicaties.

Belgian Mobile WalletDe Belgische provider Belgacom en de bank BNP Paribas werken samen aan het mobiele betaalsysteem Belgian Mobile Wallet. Hiermee zal het mogelijk zijn voor ontwikkelaars om een speciaal betaalsysteem in hun applicaties te bouwen. Belgian Mobile Wallet kan gebruikt worden om klanten te identificeren en pinpassen, creditcards, tickets en voordeelbonnen te gebruiken. Hiermee is de Belgische digitale portemonnee een mogelijke concurrent voor Apple’s Passbook dat in iOS 6 werd geïntroduceerd. Met Passbook kun je echter op het moment alleen tickets verzamelen, niet betalen.

Belgian Mobile Wallet maakt het mogelijk om bepaalde aankopen binnen een app te maken. Zo zou ermee afgerekend kunnen worden voor een bioscoopkaartje of een treinticket die je binnen de apps van een bioscoop of een treinmaatschappij hebt gekocht.

Het nieuwe betaalsysteem zal zich rond het einde van 2013 in een proeffase bevinden. In het voorjaar van 2014 hopen Belgacom en BNP Paribas het systeem landelijk beschikbaar te stellen. In eerste instantie is het systeem te gebruiken in iOS- en Android-applicaties. Maak je via Belgian Mobile Wallet een betaling, dan kost dat jou als klant niks. De afnemer van de dienst betaalt echter per transactie een percentage.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2013, 10:18
Categorie Apple
Onderwerpen bank, belgacom, belgisch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.