‘Belangrijke contracten iRadio binnen een week getekend’

Apple heeft bijna twee belangrijke overeenkomsten gesloten voor de aankomende muziekdienst iRadio. Dit ontdekte CNET.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iRadioApple staat op het punt om contracten te tekenen met Warner Music en Universal Music Group voor de nieuwe iRadio-dienst. Dit blijkt uit een rapport van CNET. De contracten met beide muziekbedrijven zouden binnen een week al worden getekend. Daarmee lijkt de introductie van iRadio opeens een stukje waarschijnlijker, al waarschuwen CNET’s bronnen wel dat de onderhandelingen op het laatste moment nog altijd mis kunnen lopen. Daarnaast moet Sony Music Group nog steeds overtuigd worden.

Muziekuitgevers zouden bij de besprekingen met Apple te horen krijgen dat er wordt gericht op de introductie van iRadio in deze zomer. Dat is in lijn met een rapport dat eind maart voorbijkwam, waarin de zomer ook als introductiemoment voor iRadio werd aangestipt.

Apple heeft nog geen details naar buiten gebracht over iRadio, dus het blijft gissen wat de dienst exact zal doen. Wel weten we dat het waarschijnlijk een online radiodienst wordt die zal concurreren met het Amerikaanse Pandora en het hier in Europa populaire Spotify. iRadio komt al langer in geruchten voorbij en zou volgens oudere bronnen al geïntroduceerd moeten zijn, maar onderhandelingen met platenmaatschappijen zorgden voor vertraging.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2013, 10:58
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerp itunes radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.