Apple ontvangt patent op eigen Street View-variant

Een nieuw Apple-patent beschrijft een variant op Street View die wel eens aan Apple's eigen Kaarten-applicatie kan worden toegevoegd.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Google Street ViewIn iOS 6 introduceerde Apple een eigen kaartendienst die niet gebruikmaakt van Google’s Street View. Een nieuw patent van Apple suggereert echter dat de Kaarten-app het misschien niet lang zonder deze gebruiksmodus hoeft te doen: in dit patent wordt namelijk de werking van Street View beschreven. Ook in Apple’s Street View-variant bekijk je een omgeving via een panorama-foto, iets dat je kunt doen door je iPhone heen en weer te kantelen.

Apple’s Street View-variant zou wel eens de nodige extra mogelijkheden kunnen krijgen. Het zou bijvoorbeeld mogelijk zijn om ook het interieur van een gebouw te bekijken. Sta je in een winkel, dan kun je op een object op de panoramafoto tappen om hem online te bestellen. Apple’s Street View zou ook bewegingen bijhouden om jouw locatie exacter in de foto te laten zien.

Hoewel het patent aantoont dat Apple naar de opties van Street View kijkt, betekent het niet dat we de mogelijkheid direct in Apple Maps kunnen verwachten. Er worden wel vaker ideeën gepatenteerd die achteraf nooit het daglicht zien. Het Street View-patent werd in september 2011 door Apple ingediend en onlangs onthuld, voordat Apple Maps überhaupt werd geïntroduceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 0:00
Categorie iOS
Onderwerpen apple kaarten, apple maps, patenten, streetview, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.