becoming-steve-jobs-cover

‘Becoming Steve Jobs’: nieuw boek belooft menselijk beeld van Jobs

Het nieuwe boek 'Becoming Steve Jobs' belooft nieuwe informatie over de legendarische oprichter van Apple. Vanaf 24 maart in de boekhandel.

becoming-steve-jobs-coverWe weten alvast wat jij deze zomervakantie gaat lezen: een nieuw boek over Steve Jobs! ‘Becoming Steve Jobs’ is een biografie waarin wordt uitgelegd hoe Jobs terug kon komen bij Apple en uitgroeide tot een groot visionair. Het boek is geschreven door Brent Schlender en Rick Tetzeli, twee ervaren journalisten die de tech-industrie al jarenlang volgen. Rick Tetzeli werkt voor Fast Company en Brent Schlender voor de Wall Street Journal en Fortune. Het boek ligt 24 maart in de winkel en in de iBookstore.

Interessant is dat Schlender al meermaals interviews kreeg met Jobs en zelf uitgroeide tot een vriend. Het nieuwe boek heeft als ondertitel ‘The Evolution of a Reckless Upstart into a Visionary Leader’ en belooft informatie die je nog niet eerder hebt gehoord. We krijgen een beeld van een echt mens, die worstelde met zijn faalmomenten en gaandeweg steeds beter zijn sterke punten wist uit te buiten. Zowel Jobs als zijn familie, topmensen uit het bedrijf en mensen van Pixar en Disney komen aan het woord. Het duo wist zelfs Tim Cook, Jony Ive, Eddy Cue, Ed Catmull, John Lasseter, Robert Iger en weduwe Laurene Powell Jobs over te halen om anekdotes te vertellen.

Lees ook: Dossier Steve Jobs

Schlender kende Jobs persoonlijk, maar liefst 25 jaar. Het leverde mooi materiaal op, maar daarbij bestaat natuurlijk ook wel het gevaar dat vooral een positief beeld wordt geschetst. Bij een van je beste vrienden ga je niet de vuile was buitenhangen, zeker niet als die vriend Steve Jobs heet en er grote belangen mee zijn gemoeid. Wie interesse heeft om een wat menselijker beeld van Steve Jobs te ontdekken, zit met dit boek waarschijnlijk goed.

brent-schlender-jobs-gates
Op onderstaande foto uit 1991 zie je auteur Brent Schlender poseren met Steve Jobs en Bill Gates.

Apple-fan John Gruber kreeg alvast een voorproefje van het boek en noemt dit “het boek over Steve Jobs dat de wereld verdient”. Ook belooft hij dat er sensationele verhalen in staan… maar daarvoor zul je het boek zelf moeten lezen.

Bestellen kan via Amazon en via de iBookstore.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2015, 9:41
Categorie Apple
Onderwerpen boeken, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.