beats-1-interview-eminem

Beats 1-interview met Eminem gemist? Nu online te beluisteren

Radiohost Zane Lowe heeft het eerste grote interview op Beats 1 achter de rug. Hij sprak met Eminem, een artiest waar Apple jarenlang ruzie mee had.

Eén van de grote gebeurtenissen op het gloednieuwe radiostation Beats 1 is het interview met Eminem. Radiohost Zane Lowe schepte er op Twitter over op, nog voordat Beats 1 van start ging. Was je niet in de gelegenheid om het interview live* te luisteren, dan is er geen man overboord. Je kunt het hele interview van 13 minuten nu beluisteren via YouTube.

Ruzie tussen Apple en Eminem

Er werd nogal een drukte gemaakt rond het interview met Eminem en dat heeft een reden. De rapper spande ooit een rechtszaak tegen Apple aan, omdat ze ten onrechte een nummer hadden gebruikt in een reclamespotje. Het ging om het liedje ‘Eight Mile’, dat werd gebruikt in reclame voor de iTunes Music Store. Een onbekende artiest zou misschien een gat in de lucht zijn gesprongen voor deze gratis reclame, maar Eminem was er niet van gediend en liet zijn muziekuitgever een zaak aanspannen tegen Apple. Daarop antwoordde Apple dat het liedje niet werd gezongen door Eminem zelf of een imitator, maar door een tienjarig jongetje, dat meezong met zijn iPod. Er was geen kans op verwarring met het origineel, betoogden de Apple-advocaten. Maar de rechter was het daar niet mee eens.

beats-1-interview-eminem

Ruzie bijgelegd

Blijkbaar is de ruzie inmiddels bijgelegd, want Eminem was op Beats 1 de eerste exclusieve gast die door radiohost Zane Lowe wordt geïnterviewd. We horen onder andere dat Eminem van boksen houdt en zelfs een jaar lang een bokstraining heeft gevolgd. Ook kreeg hij inspiratie van de film ‘8 Mile’, al was het wel hard werken. Binnenkort kunnen we nog meer van Eminem horen en zien, want de muziekvideo voor Phenomenal zal ook z’n debuut maken op Apple Music. Mogelijk komen er ook nog filmbeelden van het interview beschikbaar. Tot dan toe zullen we het moeten doen met bovenstaande foto, die trouwens al vóór de launch van Beats 1 werd verspreid. Dat wekt de indruk dat het interview vooraf werd opgenomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2015, 15:38
Categorie Diensten
Onderwerp beats 1

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.