steve-jobs-trailer

Bekijk de nieuwe filmtrailer van ‘Steve Jobs’

Er is een nieuwe trailer verschenen van Steve Jobs, de nieuwe film van Aaron Sorkin. Lijkt hoofdrolspeler Michael Fassbender voldoende op de legendarische CEO Steve Jobs om het verhaal geloofwaardig te maken? Oordeel zelf.

steve-jobs-trailerEr is een nieuwe trailer verschenen van de Steve Jobs-film, die in later dit jaar in premiere gaat. Je krijgt met deze filmtrailer een beter beeld hoe de film eruit gaat zien. De verwachtingen zijn hoog gespannen, omdat het script geschreven is door Aaron Sorkin (‘The Social Network’).


Komt hoofdrolspeler Michael Fassbender wel geloofwaardig over als Steve Jobs? Aan de acteerkunsten van Fassbender zal het niet liggen, want de Duitser heeft al bijna 50 films op zijn naam staan en kreeg eenmaal een Oscar-nominatie. Maar bij zo’n iconische figuur gaan mensen ook letten op het uiterlijk. Op dat punt komt Ashton Kutcher uit de eerder verschenen film ‘Jobs’ toch wat beter uit de verf.

Oordeel zelf:

De trailer begint met de tekst:

Wat doe je? Je bent geen programmeur. Je bent geen designer. Het lukt je niet om met een hamer op een spijker te slaan. Waarom noemt iedereen je een genie?

Fragmenten van die tekst zagen we ook al in de eerdere trailer. Ze maken duidelijk dat we niet uitsluitend een positief verhaal over Steve Jobs hoeven te verwachten. Ook zijn reputatie als moeilijk mens aan bod. Het is nog niet bekend wanneer de film in de Nederlandse en Belgische bioscopen gaat draaien. De film bevindt zich momenteel in post-productie en zal in 2015 in de Amerikaanse bioscopen te zien zijn.

Tweede trailer van Steve Jobs

In mei verscheen al een kort filmpje van deze Steve Jobs-film, waarin we een glimp van acteur Michael Fassbender te zien kregen. In deze nieuwe trailer krijgen we een betere indruk hoe Fassbender de rol van Steve Jobs vertolkt. Aan grote namen is er overigens geen gebrek: Danny Boyle (Slumdog Millionaire, Trainspotting) is regisseur, de eerder genoemde Aaron Sorkin zorgde voor het filmscript, dat gebaseerd is op de biografie van Walter Isaacson. En in de cast vinden we onder andere Kate Winslet. Wat de rest van de cast en de productiemaatschappij betreft, waren er regelmatig problemen bij deze film. Het is daarom lastig in te schatten of de film een succes wordt. De eerdere film Jobs werd relatief slecht beoordeeld (IMDb: 6,7 uit 10, Rotten Tomatoes: 27%).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2015, 15:06
Categorie Apple
Onderwerpen steve jobs, trailers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.