Be My Eyes

Be My Eyes: iPhone-app laat blinden zien met een beetje hulp

De iOS-app Be My Eyes brengt blinde iPhone-gebruikers in contact met app-gebruikers, die via een live-videostream kunnen helpen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Be My EyesStel je voor: je bent blind en staat voor de koelkast. Voor je ligt een krop sla, waarvan je eigenlijk niet zeker weet of hij bedorven is. Het zijn dit soort situaties waarin de iPhone-app Be My Eyes een steentje wil bijdragen. De app brengt namelijk blinden en slechtzienden in contact met mensen die via de iPhone-camera even kunnen meekijken.

De Be My Eyes-app laat je bij de eerste keer opstarten aangeven of je blind of slechtziend bent, of dat je graag andere mensen wil helpen. Deze behulpzame gebruikers krijgen een pushnotificatie zodra een blinde op de noodknop drukt van de app, waarna er een live-videoverbinding wordt gestart. De blinde gebruiker richt de camera naar voren, zodat de helper kan vertellen wat hij ziet. Het kan volgens de app-maker soms even duren totdat een blinde gebruiker in verbinding wordt gebracht met iemand die kan helpen, maar de community achter de app wordt wel snel groot: 10.000 app-gebruikers hebben aangegeven te willen helpen in noodsituaties.

De app is een goed voorbeeld van hoe iPhone-gebruikers elkaar kunnen helpen, door met elkaar in direct contact te komen. Daarmee lijkt Be My Eyes ook een beetje op de vorig jaar besproken wekker-app Wakie, waarmee app-gebruikers elkaar kunnen wakker bellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2015, 20:12
Categorie Apps
Onderwerp blind

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.