Balight fietsen

Met Balight zet je een gif-plaatje op je fietswiel

Met Balight zet je een gif-plaatje in je fietswiel. Via een iPhone-app kies je de afbeelding. Balight is ook een beveiligingssysteem, kan de richting aangeven en voorkomt fietsdiefstal.

Balight fietslampjes met kat

Met Balight val je pas echt op, als je op de fiets zit. Balight zet een plaatje in je fietswiel, bijvoorbeeld een kat of een een ander gifje. Je kunt ook je eigen gif’s met maximaal 8 frames afspelen. Via een iPhone-app kies je de het plaatje.

Balight fietslampjesDe bijbehorende app legt ook je ritten vast, bevat een security-alarm voor als je onderweg wordt lastiggevallen en er is ook nog sociale interactie mogelijk. Zo zie je er tenminste anders uit dan de 13.499.999 Nederlanders die ook een fiets hebben.

Balight bouwt voort op het verlichtingssysteem van Revolights met kleurrijke lampjes. Het accessoire komt uit China en werd eerder dit jaar al op de CeBIT-beurs getoond. Nu hebben de bedenkers aangekondigd dat ze een partner hebben gevonden om de massaproductie te starten. Je moet nog wel wat geduld hebben, want de makers willen het uiteindelijke product laten zien op de consumentenelektronicabeurs CES in Las Vegas, die in januari 2016 plaatsvindt. Dan zal ook bekend worden hoeveel je ervoor moet betalen.

Balight fietsen

De Balight bestaat uit 376 ledlampjes, die als een kruis op het wiel zitten (zie foto). Behalve als verlichting kun je met het systeem ook richting aangeven en diefstal voorkomen. Minpuntje: met een volle batterijlading rijd je maar 4 tot 10 uur in kermiskleuren door de stad.

Balight fiets voorbeeld

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2015, 22:44
Categorie Accessoires
Onderwerp fietsen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.