BACtrack Vio: alcoholtest met iPhone-app

De Bactrack Vio is een nieuwe blaastest die met een bijbehorende iPhone-applicatie verbinding maakt. Voor 50 dollar plus verzendkosten haal je de Bactrack Vio in huis.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Bactrack VioEen blaastest voor je iPhone? Het klinkt opmerkelijk, maar het is eigenlijk niet heel nieuw meer: afgelopen jaar besteedden we al aandacht aan de Alcohoot, Breathometer en FLOOME. We kunnen vanaf vandaag ook de Bactrack Vio toevoegen aan dit lijstje. Deze alternatieve blaastest verbindt met de iPhone via Bluetooth en vertelt je wanneer alcohol je lichaam compleet heeft veralten. Het accessoire gebruikt MicroCheck-sensoren.

De iOS-app van de Bactrack Vio vertelt je alles over het huidige alcoholpercentage in je bloed. Je krijgt in een groot blauw cijfer te zien hoeveel je hebt gedronken, met daaronder een praktischere uitleg. Zo weet je in één keer hoeveel effect die laatste paar biertjes op je kunnen hebben. Rare bui? Dan kun je zelfs je alcoholpercentage delen op Facebook of Twitter, inclusief foto’s en de locatie waar je hebt gedronken.

Bactrack produceert al langer blaastests en gebruikt de MicroCheck-sensoren voor de meer betaalbare apparaten. Deze zijn bedoeld voor persoonlijk gebruik, maar lenen zich volgens de fabrikant ook voor professionele tests, mits deze op kleine schaal worden uitgevoerd. De blaastestsensor gebruikt een halfgeleider – en is daardoor minder precies dan een blaastest met een brandstofcel. De Bactrack Vio moet ook eens per half jaar worden gekalibreerd, aldus de makers.

Met een prijskaartje van 50 dollar is de Bactrack Vio niet heel duur, maar: verzending naar Nederland of België is aardig duur. Je betaalt daarvoor maar liefst 40 euro extra.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 18:13
Categorie Accessoires
Onderwerp alcohol

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.