Het is nu 18+: iPhone-app over drankgebruik en nieuwe regels

Het is nu 18+ voor iPhone is een informatieve applicatie voor alcohol en drankgedrag. Hij is vooral gericht op scholieren.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Het is nu 18 plus alcoholtest iPhoneDe nieuwe regels voor alcoholverkoop maken wat tongen los, maar niet altijd door de alcohol zelf. Als je 23 bent en voor het eerst in vijf jaar weer gecontroleerd wordt of je wel oud genoeg bent om alcohol te kopen, bijvoorbeeld. Maar ook als je 17 bent en één jaar mocht drinken – en nu weer niet. Het is nu 18+ is een gratis iPhone-app gericht op scholieren die de regelgeving weer even in context moet plaatsen. Ja, hij is wel een beetje braaf…

De applicatie is bijvoorbeeld te gebruiken door scholen en verenigingen die aandacht willen besteden aan drank en drankgedrag. Het maakt deel uit van het programma ‘Alcoholvrije scholen inspireren’ van het Nederlandse Instituur voor Alcoholbeleid: STAP.

Het is nu 18 iPhone drankregels video Het is nu 18 alcohol quiz iPhone

Je ziet de belerende toon vooral terug in de ongenuanceerde kijk op alcohol. Wat er leuk aan is en waarvoor het sociaal goed kan zijn, zal je niet zo snel lezen in de app. Je vindt er wel een woordenboek met termen als comazuipen en alcoholvergiftiging en er is een viertal video’s. Een animatie over een jongen die teveel drinkt en een videosectie met een TED-talk en een aflevering van Het Klokhuis maken duidelijk dat er aan allerlei scholieren is gedacht.

Er is één dingetje in de app die Het is nu 18+ ook voor persoonlijk gebruik nog wel geinig kan maken. De quiz in de applicatie legt je tien vragen voor die misschien wel erg makkelijk zijn, maar je toch maar even kunnen bijspijkeren over het onderwerp. “Wat is binge-drinken?” Ja, hij is wel een beetje braaf.

Downloaden: Het is nu 18+ (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2014, 16:56
Categorieën Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerp alcohol

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.