AtomTime: horloge synchroniseert met Zwitserse atoomklok via iPhone-app

De AtomTime is een horloge dat een iPhone-app gebruikt om gelijkgesteld te worden met de Zwitserse atoomklok.

AtomTimeHet is wellicht geen smartwatch, maar de AtomTime verbindt wel degelijk met je iPhone. Deze iPhone-koppeling wordt door het horloge niet gebruikt om notificaties door te sturen of apps te draaien, maar voor één simpele handeling: het goed instellen van de klok. Een bijbehorende iPhone-applicatie maakt verbinding met de atoomklok in Zwitserland, zodat je horloge precies goed loopt.

Nadat je het horloge met de iPhone hebt gesynchroniseerd, loopt hij met een marge van 0,001 seconden gelijk aan de atoomklok. Volgens de makers bevat de AtomTime ook een speciale chip, die ervoor zorgt dat het horloge zich aanpast op zijn omgeving. Hierdoor zou hij na verloop van tijd hooguit 1 seconde verkeerd kunnen lopen. Bij gewone horloges is er een foutmarge van 15 seconden, aldus de makers.

De AtomTime maakt niet gebruik van Bluetooth of Wi-Fi om met je iPhone te verbinden. In plaats daarvan bevat het horloge een kleine camera, die je voor het scherm van je iPhone houdt. De bijbehorende app flitst een paar keer om de exacte tijd aan te geven, wat wordt vertaald door de chip in het horloge naar de exacte tijd.

Je kunt een AtomTime bestellen door op Indiegogo 65 dollar te doneren. Hoewel het een crowdfundproject is, ben je er wel vrij zeker van dat het geld naar de makers gaat: het is namelijk een flexibel project, waardoor er geen minimumbedrag nodig is voor het geld van je creditcard wordt gehaald. De makers hopen in juli de eerste horloges naar donateurs te sturen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2013, 10:18
Categorie Accessoires
Onderwerpen horloge, indiegogo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.