ATOMS Express: slimme speelgoedblokken met iOS-besturing

ATOMS Express is een Kickstarter-project voor een aantal slimme speelgoedblokken, waarmee je bijvoorbeeld een LEGO-tank vanaf je iPhone kunt besturen.

ATOMS - speelgoedblok met iOS-integratieVoormalig Apple-medewerker Michael Rosenblatt zamelt op Kickstarter geld in voor ATOMS Express, een set speelgoedblokjes met iOS-integratie. Door een ATOM aan te sluiten op bijvoorbeeld een LEGO-bouwwerk, kun je hem bewegen zoals dit al langer kan met de LEGO Technic-bouwpakketten met een speciale motor. ATOMS kunnen echter worden verbonden met een bijbehorende iOS-applicatie, waardoor je bijvoorbeeld een zelfgebouwde tank kunt besturen vanaf je iPhone.

ATOMS gaan werken met meerdere soorten bouwblokken. Heb je geen iDevice bij de hand om je bouwsel mee te besturen, dan kun je een bijbehorend speelgoedblok ook kantelen om een apparaat een kant op te laten bewegen. Je kunt de motor een bepaalde kant laten opdraaien, maar met een ander ATOM-blok ook bijvoorbeeld een springveer af laten gaan om iets te lanceren. Andere bouwstenen laten je de ATOM-blokken besturen met bijvoorbeeld licht. Op deze manier kun je interactieve bouwsels maken.

ATOMS 2

Door minstens 59 dollar op Kickstarter te doneren ben je verzekerd van een basispakket met ATOMS-speelblokken, mits het project zijn beoogde minimumbedrag van 100.000 dollar inzamelt. Of dit zal lukken is nog niet duidelijk. Zoals gebruikelijk wordt het geld pas van je creditcard gehaald als het Kickstarterproject succesvol is afgerond.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2012, 11:22
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.