Apple’s WWDC-keynote is gestart! Hier zijn de eerste cijfers

De keynote van WWDC 2014 is gestart met een flinke reeks cijfers. Volgens Apple zijn er nu 9 miljoen ontwikkelaars geregistreerd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

tim-cook-plaatje-breedIn San Francisco is zojuist de WWDC-keynote van start gegaan. CEO Tim Cook gaf de aftrap van deze 25e WWDC met een terugblik en enkele succesverhalen over dingen die Apple de afgelopen maanden heeft bereikt. Maar liefst 5.000 ontwikkelaars zijn nog de hele week aanwezig in het Moscone Center om workshops, presentaties en hands-on sessies bij te wonen. Ook staan er meer dan duizend Apple-engineers paraat om ze te helpen bij programmeerproblemen. Maar alles begint met de keynote op maandagavond. Nog de hele avond kun je op iPhoneclub artikelen lezen, waarin we de belangrijke aankondigingen en de hoogtepunten bespreken.

Traditiegetrouw ging de keynote van start met een waslijst aan cijfers, die je we hieronder zullen noemen.

Apple begon de presentatie met een filmpje, waarin gewone mensen uitlegden wat volgens hun een ontwikkelaar is en waarom ze bepaalde apps geweldig vinden: AirBnB, Tinder, Words with Friends, er kwam van alles langs. Een honkbalcoach vertelde hoe hij met de iPad slagen van pupillen kan analyseren. En een man met een prothetische arm vertelde hoe hij ondanks zijn handicap toch iOS-apparaten kan gebruiken.

Daarna verscheen Tim Cook op het podium om iedereen welkom te heten en te bedanken. WWDC begon in 1990 en is nu groter dan ooit. Tweederde van de aanwezigen is voor de eerste keer aanwezig op WWDC, waaronder een aantal studenten en scholieren. De jongste aanwezige is 13 jaar. Er zijn nu 9 miljoen geregistreerde ontwikkelaars, dat is een groei van 50% sinds vorig jaar.

OS X Mavericks Windows vergelijking WWDC 2014

De presentatie begon met Mac en OS X. Er worden momenteel meer Macs verscheept dan ooit. De pc-industrie krimpt met 5%, maar Mac groeit. Mavericks is meer dan 40 miljoen keer geïnstalleerd, meer dan ooit in Apple’s historie. Meer dan 50% van de Mac-gebruikers zit nu op Mavericks. Als we dat vergelijken met Windows 8, dan is de adoptie nu op 14%. Het Mavericks-percentage is indrukwekkend, aangezien Windows 8 een jaar eerder verscheen dan de OS X-update. Daar staat tegenover dat Windows 8 een betaalde update is, terwijl Mavericks gratis te downloaden was.

Er zijn momenteel 75 miljard apps gedownload en er zijn nu 1,2 miljoen apps beschikbaar. Wekelijks bezoeken 300 miljoen mensen de App Store. Apple heeft 4.000 nieuwe API’s gebouwd voor ontwikkelaars.

Alle aankondigingen vind je in onze Samenvatting WWDC 2014 en in ons Dossier WWDC 2014.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2014, 16:16
Categorie Apple
Onderwerp wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.