‘AppleCare+ binnenkort in Europa verkrijgbaar’

Apple wil binnenkort ook in Europa AppleCare+ aanbieden. Dit heeft het Franse iGen gehoord van een anonieme bron.

AppleCare+Hoewel we in Nederland al langer van AppleCare gebruik kunnen maken, wordt het uitgebreidere AppleCare+ niet buiten de Amerikaanse Apple Store aangeboden. Daar komt volgens het Franse iGen binnenkort verandering in. Volgens niet nader genoemde bronnen zal Apple binnenkort ook AppleCare+ in Europa aanbieden. Met AppleCare+ zijn je iDevice, de bijgeleverde oordopjes, accessoires en de stroomadapter allemaal verzekerd tegen tot twee ongelukken.

Hoewel de bron van iGen geen prijs kan noemen, speculeert de Franse site dat we iets minder dan 100 euro voor AppleCare+ gaan betalen. Dat klinkt ook logisch: in de Verenigde Staten kost het verzekeringspakket 99 dollar. In de Amerikaanse online Apple Store staat AppleCare+ als volgt beschreven:

Iedere iPhone komt met één jaar reparatiedekking en 90 dagen telefonische ondersteuning. AppleCare+ voor de iPhone verlengt de reparatiedekking en technische ondersteuning tot twee jaar vanaf de originele aankoopdatum van je iPhone en dekt reparaties bij tot twee ongelukken, waarbij je in beide gevallen 49 dollar eigen risico plus belasting betaalt.

Uiteraard is AppleCare+ in de Verenigde Staten deels gebaseerd op het Amerikaanse garantiesysteem. Hier in Europa gelden andere regels. Kans bestaat daarom dat de voorwaarden van AppleCare+ hier in Nederland anders zullen zijn, al zei de bron van iGen hier verder niks over. Het lijkt ons niet dat Apple nog meer garantiezaken wil riskeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2013, 21:33
Categorie Apple
Onderwerpen applecare, zorgverzekering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.