Apple ziet af van NDA bij uitgebrachte software

Apple heeft de regels omtrent de NDA wat versoepelt, waardoor iPhone-ontwikkelaars weer over hun applicatie mogen praten. Tenminste, de applicatie moet al wel gepubliceerd zijn.
Ramy Mobarak - · Laatst bijgewerkt:

Goed nieuws voor iPhone-ontwikkelaars, want Apple ziet af van de non-disclosure agreement, ook wel NDA, bij uitgebrachte applicaties. In het bericht dat op de iPhone Developer-website van Apple staat, staat dat de reden voor de invoer van de NDA te maken had met de bescherming van de iPhone-software. Het iPhone OS bestaat uit veel innovaties, en honderden patenten. De NDA zou als een extra beveiliging dienen, om ervoor te zorgen dat anderen de iPhone-ontwikkelaars niet nadoen met hun applicatie. Omdat velen hier fel op reageerden, is de overeenkomst aangepast met een versoepeling van de NDA.


Ontwikkelaars mogen nu net zoveel informatie over hun applicatie vrijgeven als ze willen, mits hij al uitgebracht is. Over applicaties die nog in de ontwikkeling zijn mag nog steeds niks gezegd worden, wat eigenlijk dus nog steeds heel jammer is.

De nieuwe overeenkomst kun je als iPhone-ontwikkelaar over ongeveer een week verwachten.

Via: Developer.Apple.com

Tipgevers: Tonny en Jochem

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 oktober 2009 om 1:27
Onderwerp
Categorie
Apps
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.