Apple sprak met HP over samenwerking voordat IBM in beeld kwam

Apple sprak met HP over een zakelijke samenwerking, maar koos uiteindelijk voor IBM. Inmiddels heeft HP een andere partner gevonden: ze willen een zakelijke Siri-variant met Google ontwikkelen.

meg whitman ceo hpHP zou gesprekken hebben gevoerd met Apple over een mogelijke samenwerking op zakelijk gebied, nog voordat er een deal met IBM werd gesloten. Dat beweert The Information op basis van interne bronnen. HP benaderde Apple, maar het leidde niet tot een samenwerking. In plaats daarvan kondigde Apple een samenwerking met IBM aan. Inmiddels is HP z’n geluk gaan beproeven bij de concurrentie: ze zouden in gesprek zijn met Google over een zakelijke variant op Google Now. Het idee is dat medewerkers van een bedrijf via hun smartphone allerlei bedrijfsinformatie kunnen opvragen, zoals financiële cijfers en voorraadinformatie. Net zoals je nu informatie opvraagt over het weer of verkeer.


Google biedt momenteel nog geen soortgelijke functies aan, waarbij je naar informatie binnen een bedrijf kunt zoeken. Om Apple een slag voor te zijn op de zakelijke markt, zouden ze die functies wel aan het onderzoeken zijn. Google heeft nog geen aankondigingen gedaan, maar er zou ook worden gekeken naar de mogelijkheid om een Nexus-toestel in samenwerking met HP uit te brengen.

Apple koos uiteindelijk voor IBM en beloofde dat beide bedrijven samen zullen werken om meer dan 100 zakelijke apps en clouddiensten voor de iPhone en iPad uit te brengen. Daar kan natuurlijk zomaar een Siri-achtige assistent tussen zitten, waarmee je bedrijfsinformatie kunt opvragen. Ook zou er een nieuwe AppleCare-dienst zijn gepland, speciaal gericht op zakelijke klanten.

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 augustus 2014 om 21:40
Onderwerpen
,
Categorie
Apple

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.