Apple wijzigt richtlijnen rond Lightning-connector

Apple heeft de richtlijnen aangepast voor Lightning-connectoren. Het is nu mogelijk om een Lightning-connector te combineren met een 30-pins connector.

pop kickstarterGisteren was in het nieuws dat het Kickstarter-project POP gedwongen moest stoppen, omdat Apple geen accessoires toestaat met de nieuwe Lightning-connector én de oude 30-pins connector. Inmiddels is die beslissing teruggedraaid: Apple heeft de regels aangepast, waardoor accessoiremakers beide aansluitingen voortaan mogen combineren in één apparaat. Het geldt alleen voor accessoiremakers die meedoen aan het Made For iPhone (MFI)-programma; Chinese fabrikanten van namaakartikelen zijn nog steeds vogelvrij.

CNET hoorde van Apple-woordvoerder Tom Neumayr:

Our technical specifications provide clear guidelines for developing accessories and they are available to MFi licensees for free. We support accessories that integrate USB and Lightning connectors, but there were technical issues that prevented accessories from integrating 30-pin and Lightning connectors so our guidelines did not allow this.

iPhone-5-LightningNeumayr gaf daarna aan dat de richtlijnen sindsdien zijn aangepast waardoor nu wél accessoires mogelijk zijn die met beide connectors werken. De vraag is of de POP nu nog realiteit gaat worden. De bedenker van het Kickstarter-project heeft al stappen in gang gezet om de investeerders terug te betalen. Dat doet hij overigens niet via Kickstarter, maar via een concurrerende crowdfundingdienst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2012, 7:48
Categorie Accessoires
Onderwerp lightning

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.