Nuimo Click-knop

Nuimo Click is een slimme knop voor Philips Hue en Sonos-speakers

De Nuimo Click is een nieuwe knop om zowel je Philips Hue-lampen als je Sonos-speakers te bedienen. Hij ligt vanaf december in de winkel.

Nuimo Click: een universele knop

Tijdens ons bezoek aan de IFA 2018 eerder dit jaar zagen we ze al op verschillende plekken: wandschakelaars om je smart home-apparaten aan te sturen, voor als je smartphone even niet in de buurt is. Nuimo Click is een draadloze wandschakelaar die geen stroom nodig heeft. Net als de Philips Hue Tap wekt hij namelijk zijn eigen energie op als je erop drukt. Je plakt deze knop ergens aan de muur, zelfs op plekken waar geen stroomvoorziening is. En je kunt het voor meer gebruiken dan alleen het in- en uitschakelen van je slimme lampen of het kiezen van de favoriete verlichtingsscenes. Deze heeft ook knoppen voor de Sonos-speakers, zodat je de muziek kunt afspelen, pauzeren, doorspoelen en het volume aanpassen.


Goedkoop is het overigens niet, want een Starter Pack voor de Nuimo Click gaat €199 kosten. Dit bestaat uit een Nuimo Hub die je aansluit op je router en twee Nuimo Click-knoppen in zwart of wit. Je kunt ook losse knoppen kopen voor €55 per stuk. De verzendkosten zijn gratis als je voor minstens €150 bestelt, anders betaal je €5 extra.

Nuimo Click

De knop is gemaakt van polycarbonaat, meet 81mm x 81mm en is 17mm dik. Hij heeft binnenshuis een bereik van 30 meter en daarbuiten van 300 meter. Het werkt met Bluetooth 4.0 en houdt verbinding met de hub via een 2,4 GHz Wi-Fi-netwerk. HomeKit-ondersteuning ontbreekt helaas, maar dat geldt uiteraard ook voor de Sonos-speaker (al is er wel simpele Siri-bediening met AirPlay mogelijk). Verder kun je de Senic-app gebruiken om alles aan te sturen.

Nuimo Click-knop

De knop is dus een soort alternatief voor de slimme HomeKit-knoppen die we in een apart artikel hebben besproken. We hebben ook tips voor je HomeKit-knoppen, zodat je er meer uit kunt halen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2018, 21:00
Categorie Accessoires
Onderwerp knoppen
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.