Apple vraagt patent op systeem voor noodtelefoontjes

Apple heeft een patentaanvraag gedaan, waarin emergency calls worden verbeterd: zo kan de telefoon niet zomaar het gesprek verbreken en kun je standaardboodschappen over een astma-aanval of je locatie versturen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

emergencyApple heeft weer eens een patent ingediend. Deze keer is het ‘Method and system for prologing emergency calls’ en bedoeld op noodtelefoontjes vanaf de iPhone beter te kunnen uitvoeren. Het patent beschrijft hoe je een noodtelefoontje kunt detecteren, waarbij stroombesparende maatregelen worden genomen. Ook verschijnen er boodschappen in het scherm om ongewenst afbreken van het gesprek te voorkomen. Het is ook mogelijk om voorgedefinieerde zinnen automatisch te versturen. Om een noodtelefoontje te herkennen zouden nummers zoals 911 (en 112) op een lijst moeten staan.

Die lijst kun je aanvullen met eigen noodnummers, bijvoorbeeld je directe familie. Bij een noodtelefoontje wordt alles in het werk gesteld om te voorkomen dat het gesprek wordt afgebroken. Druk je bijvoorbeeld in paniek op de rode ophangknop, dan krijg je eerst nog een boodschap te zien, waarin je wordt gevraagd of je daadwerkelijk wilt ophangen. Ben je gewond geraakt waardoor je niet meer kunt spreken, dan kan de telefoon een ‘Unable to speak’-melding versturen of de huidige locatie verzenden naar de hulpdiensten. Een melding voor een astma-aanval is ook aanwezig.

Het patent is al in december 2007 ingediend, maar is pas op 11 juni 2009 bekendgemaakt. Batterijbesparende maatregelen zijn onder andere het dimmen van het scherm en het uitschakelen van niet-noodzakelijke functies zoals Bluetooth en Wi-Fi. Het patent beschrijft ook, dat een noodtelefoontje alleen mag worden afgebroken door de operator aan de andere kant van de lijn… voor als je het zelf even niet meer weet.

apple patent emergency

Meer info: MacRumors
Tipgever: Paul

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2009, 13:04
Categorie Apple
Onderwerpen emergency, noodsituaties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.