België voorlopig geen tethering, Engeland vanaf €17 per maand

Via een uitgelekte memo van Mobistar blijkt dat deze Belgische operator voortaan geen tethering gaat aanbieden. In Engeland komt tethering wel beschikbaar: voor €17 en €34 per maand.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

o2 tetheringGisteren kregen we een nieuwsbrief over de iPhone 3G S doorgestuurd, die Mobistar binnen de retailorganisatie verspreidt. In deze Flying Mail staat onder andere, dat tethering in het begin niet zal worden aangeboden bij Mobistar. De tipgever vindt dat eerlijk gezegd wat vreemd, omdat het bij andere toestellen wel is toegestaan om de telefoon als modem te gebruiken. In Engeland zijn inmiddels wel tethering-opties bekendgemaakt: daar moet je €17 per maand gaan betalen voor 3GB dataverkeer per maand. Tethering wordt alleen geactiveerd als de klant de aanvullende bundel Bolt On activeert.

Er is ook een 10GB-bundel, die €34 per maand kost. Beide bundels moet je voor minstens één maand afsluiten en geven ook gratis toegang tot de hotspots van The Cloud. Voor elke extra MB betaal je €0,22. De Britten krijgen bij hun 18 en 24 maanden durende abonnementen wel onbeperkt UMTS-dataverkeer erbij, maar dat mag alleen voor internetten op de iPhone zelf gebruikt worden.

De informatiepagina bij O2 bevat helaas een IP-check en toont een foutmelding als je buiten Engeland de tarieven probeert op te vragen, maar wie een proxy gebruikt kan ze hier inzien: Internet Tethering bij O2. Het kan ook goedkoper: in Oostenrijk hoef je bij Orange maar €2 per maand extra te betalen om je iPhone als modem te gebruiken.

Mocht iemand bij Mobistar werken en onderstaande mailing ook hebben ontvangen, dan horen we dat graag (we kregen deze namelijk maar via één persoon toegestuurd).

mobistar flyer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2009, 16:14
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.