Apple krijgt patent op gebogen touchscreens

Een Apple-patent beschrijft hoe iPhones, iPads en iWatches in de toekomst gebogen touchscreens kunnen krijgen.

Gebogen iPhoneEen nieuw patent van Apple beschrijft hoe een gebogen touchpaneel op efficiënte wijze kan worden geproduceerd. Met het patent lijkt Apple zich alvast in te dekken voor de touchscreens in toekomstige iPhones en de iWatch. Apple’s methode moet ervoor zorgen dat een gebogen touchpaneel zonder schade kan worden geproduceerd met behulp van een speciale filmlaag. Omdat er bij de verhitting geen vervormingen ontstaan werkt het touchscreen net zo goed als de platte variant. De schermlagen moeten tijdens het hechtproces worden verhit.

Het Apple-patent beschrijft meerdere manieren waarop de filmlaag kan helpen met het fabriceren van een stevig gebogen touchscreen, waarbij sommige methoden een simpeler alternatief bieden. Zo toont Apple in één voorbeeld een plat touchpaneel met daar overheen een gebolde schermlaag, waardoor het scherm van bovenaf gebogen lijkt.

We zien Apple wel vaker patenten registreren die daarna jarenlang niet worden gebruikt, maar het lijkt er op dat Apple zich met dit patent voorbereidt op de nodige productplannen. Geruchten wijzen al langer op gebogen schermen in iDevices en de concurrentie experimenteert ook volop met de technologie. Een gebogen touchscreen kan makkelijker in gebruik zijn in bijvoorbeeld draagbare apparaten zoals de iWatch, die zich op comfortabele wijze om je pols moet wikkelen.

Het patent wijst er hoe dan ook op dat Apple al een tijd kijkt naar de mogelijkheden van gebogen schermen: de patentaanvraag werd in november 2010 voor het eerst gedaan. Het Amerikaans patentbureau had het patent volgens Appleinsider in 2012 al onder ogen en heeft het patent nu definitief aan Apple toegewezen.

Appleinsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2013, 14:56
Categorie Apple
Onderwerpen patenten, touchscreen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.