Apple verkoopt 3,79 miljoen iPhone 3G’s in afgelopen kwartaal

Apple heeft vanavond de kwartaalresultaten bekendgemaakt van de maanden januari, februari en maart 2009. Zal Apple ondanks de lauwe maanden na de feestdagen en de financiële crisis toch de beleggers kunnen verrassen?

kwartaalcijfers AppleVanaf 23:00 uur maakt Apple de financiële cijfers van het afgelopen kwartaal. Het gaat om het 2e kwartaal van het fiscale jaar 2009, dat zoals bekend niet gelijkloopt met het kalenderjaar 2009. De maanden januari, februari en maart laten bijna altijd een terugval zien, zo vlak na het feestdagenseizoen. En dan speelt ook nog de financiële crisis mee. Kan Apple toch de aandeelhouders verrassen?

Dit bericht zal hieronder gaandeweg worden bijgewerkt. Je kunt vanaf 23:00 uur live meeluisteren met de conference call via een QuickTime-webcast.

Voorafgaand aan de conference call waren investeerders niet erg hoopvol gestemd, maar ze hebben wel vertrouwen in de rest van het jaar. Nieuwe iMacs, een iPod shuffle, mogelijk binnenkort nieuwe iPhone(s) en misschien zelfs een netbook-achtig apparaat kunnen de verkoopcijfers opstuwen. Hoewel de kans klein is dat er nieuwe apparaten worden aangekondigd zou er wel iets gezegd kunnen worden over de terugkomt van Steve Jobs in juni.

Apple maakte het beste ‘niet-feestdagenkwartaal’ in omzet en winst in de geschiedenis van het bedrijf, door, vertelde Apple’s CFO Oppenheimer. Ondanks alle positieve verhalen was er een 3% daling in de verkoop van Mac-computers (2,22 miljoen Mac-computers) in vergelijking met hetzelfde financiële kwartaal vorig jaar. Er werden 11,01 miljoen iPods verkocht: een groei van 3% vergeleken met vorig jaar. Van de iPhone werden 3,79 miljoen stuks verkocht, een groei van maar liefst 123% vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Apple is erg blij met de prestaties van het afgelopen kwartaal. Ze zijn erg enthousiast over de kansen van iPhone OS 3.0 en de andere producten die in de pijplijn zitten. Er werd een omzet van $8,16 miljard geboekt en een netto kwartaalwinst van $1,21 miljard. Vorig jaar was dat respectievelijk $7,51 en $1,05 miljard. De brutomarge was 36,4 procent, een groei van 32,9 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Internationale verkopen waren goed voor 46 procent van de omzet.

Het persbericht is alvast hier te lezen: Apple kwartaalresultaten.

Op Silicon Alley Insider kun je meedoen aan een groepsdiscussie over de presentatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2009, 23:41
Categorie Apple
Onderwerpen financieel, kwartaalcijfers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.