Apple verkoopt Amerikaanse GSM-versie iPhone 5 nu zonder simlock

Apple is in de VS begonnen met de verkoop van een simlockvrije GSM-versie van de iPhone 5. Voorheen was de GSM-versie voorzien van een AT&T-simlock en werd je bij online bestellen gedwongen om een abonnement af te sluiten. De eveneens verkrijgbare CDMA-versie van de iPhone 5 was wel met simkaartjes van meerdere operators te gebruiken. […]

iphone5-unlockedApple is in de VS begonnen met de verkoop van een simlockvrije GSM-versie van de iPhone 5. Voorheen was de GSM-versie voorzien van een AT&T-simlock en werd je bij online bestellen gedwongen om een abonnement af te sluiten. De eveneens verkrijgbare CDMA-versie van de iPhone 5 was wel met simkaartjes van meerdere operators te gebruiken. De losse toestellen zijn zonder abonnement te koop vanaf $649 (16GB).

Voor de 32GB- en 64GB-variant betaal je respectievelijk $749 en $849 exclusief salestax en andere bijkomende kosten. Ze worden binnen een week geleverd. Je kunt ze zonder abonnement aanschaffen en ze werken op alle GSM-netwerken, inclusief AT&T en T-Mobile. Er gaan momenteel geruchten dat T-Mobile in de VS binnen een week ook zal aankondigen dat ze de iPhone 5 gaan voeren.

Voor de meeste Nederlanders is dat niet zo interessant, behalve voor de grote groep Nederlanders die regelmatig in de VS moet zijn voor werk of studie of er graag op vakantie gaat. De CDMA-versie van de iPhone 5 is dan nog steeds de beste keuze, want die werkt behalve op de GSM-netwerken ook op de CDMA-netwerken van Verizon en Sprint. Bovendien ondersteunt de CDMA-versie veel gunstiger LTE-frequenties voor wereldreizigers. Bij een abonnement betaal je in de VS vanaf $199 voor de iPhone 5.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2012, 10:41
Categorie Providers
Onderwerp simlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.