AT&T maakt Amerikaanse iPhones zonder abonnement simlockvrij

Amerikaanse telecomprovider AT&T maakt de iPhones van klanten met een verlopen abonnement gratis simlockvrij. Je moet hiervoor wel telefonisch contact met de provider opnemen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

AT&T UnlockDe Amerikaanse telecomprovider AT&T maakt eerder gekochte iPhones sinds kort simlockvrij. Om dit te laten doen moet je de klantenservice bellen en je IMEI-nummer opgeven. Ook Nederlandse gebruikers die de iPhone hebben geïmporteerd uit de Verenigde Staten hebben hier baat bij.

Het is inmiddels mogelijk om in zowel de Verenigde Staten als Europa de iPhone simlockvrij aan te schaffen, maar sommige vroege vogels hebben wellicht nog een iPhone met een simlock van AT&T in huis. Om een simkaart van een Nederlandse provider te gebruiken moet hierbij eerst het simlock omzeild worden.

Om in aanmerking te komen voor het simlockvrij maken van een iPhone bij AT&T, moet je mogelijke abonnement bij de iPhone zijn verlopen. Dit is ook het geval wanneer je een abonnement hebt afgesloten en deze vervolgens hebt laten stopzetten. Je moet wel telefonisch contact opnemen met de provider om het simlock te verwijderen. Verschillende iCulture-forumleden melden dat zij er niet in slaagden om via de online helpdesk de iPhone simlockvrij te maken.

Je kunt vanuit Nederland AT&T bellen op het nummer +1 800 331 0500. Denk er wel aan om het IMEI-nummer van je iPhone bij de hand te houden. Deze vind je door naar het instellingenscherm van je iPhone te gaan, op ‘Algemeen’ te drukken en vanaf daar naar ‘Info’ te gaan. Kun je het nummer niet vinden, dan zou het nummer ook op de simkaarthouder van je iPhone moeten staan.

11 september 2012: AT&T heeft inmiddels een webpagina waarop je kunt aangeven dat je jouw iPhone simlockvrij wil maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2012, 11:04
Categorie Providers
Onderwerp simlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.