nxp-oordopjes

Binnenkort in-ear oordopjes testen in de Apple Store

Apple gaat klanten de mogelijkheid bieden om in-ear oordopjes te testen in de Apple Store. Ze krijgen daarbij persoonlijke, schoongemaakte dopjes.

Apple laat klanten binnenkort ook in-ear oordopjes testen, zodat je weet wat je koopt. Tot nu toe was het alleen mogelijk om headsets te proberen die over je oor passen, zoals de Beats Studio. Het testen van in-ear oordopjes was niet mogelijk, omdat het onhygiënisch is om de rubberen dopjes in je gehoorgang te stoppen. Daar is nu een oplossing voor gevonden: medewerkers stellen een Demo Kit samen, met zes verschillende modellen in-ear oordopjes, schone tips en alcoholdoekjes om te zorgen dat alles lekker fris is.

BeatsPowerbeats2Wireless

De nieuwe mogelijkheid om in-ear oordopjes te testen is nog niet officieel aangekondigd door Apple, maar het zou al wel zijn gecommuniceerd aan het personeel. Het plan is om er deze week mee te beginnen. Klanten kunnen de gebruikte tips houden, ook als ze besluiten om de oordopjes niet te kopen. Je mag je eigen iPhone of iPod gebruiken om de kwaliteit van de oordopjes te testen. Volgens een onderzoek van Apple blijkt dat 51% van de klanten eerst de oordopjes zouden willen testen, voordat ze kopen.

Steeds meer draadloos

Apple-Store-Amsterdam-tafelsApple denkt dat de Apple Watch ook de verkoop van Bluetooth-oordopjes zal stimuleren, omdat daarbij het kabeltje niet in de weg zit tijdens muziekluisteren en sporten. In de Demo Kits vind je volgende oordopjes, oplopend in prijs: RHA MA450i, urBeats, Beats Tour, JayBird BlueBuds X, PowerBeats 2 Wireless en de Bose QC20i. Het actuele aanbod in de Apple Store vind je hier.

Om naar uit te kijken: oordopjes van NXP

Fabrikanten zitten ondertussen ook niet stil. De Nederlandse fabrikant NXP heeft tijdens Mobile World Congress interessante draadloze oordopjes aangekondigd, die helemaal zonder kabeltje werken. Of ze ook verkocht zullen worden in de Apple Store is nog even de vraag, maar wij zien het helemaal zitten. Het gaat om draadloze oordopjes die met Near Field Magnetic Induction (NFMI) werken. Daardoor ontstaat een netwerk met een zeer kort bereik, van ongeveer een meter. Met de technologie is het mogelijk om geluid op hoge kwaliteit te ontvangen en bovendien is het erg energiezuinig. Er zouden ook minder storingen zijn dan bij gebruik van een Bluetooth-verbinding.

nxp-oordopjes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2015, 12:04
Categorieën Accessoires, Apple
Onderwerpen in-ear, oordopjes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.