Apple stelt iPhone SDK al beschikbaar aan geselecteerde ontwikkelaars

Volgens de website Electronista heeft Apple al een iPhone SDK beschikbaar gesteld aan geselecteerde ontwikkelaars. Het zou gaan om een vroege versie en er zijn aanwijzingen dat applicaties in een sandbox draaien.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone SDKIn de wereld van Apple is niet iedereen gelijk. Eerst is er Steve Jobs, daarna een hele tijd niets en pas daarna de rest van het personeel. Waar de klant en de ontwikkelaar in deze hiërarchie passen is niet helemaal duidelijk, maar wel blijkt de ene ontwikkelaar niet de andere te zijn. De website Electronista beweert namelijk dat Apple al vroege versies van de iPhone SDK beschikbaar heeft gesteld aan een geselecteerd groepje ontwikkelaars.

Het zou gaan om een “ruwe versie” van de hulpmiddelen waarmee ontwikkelaars native applicaties voor de iPhone en iPod touch kunnen maken. Verdere details kan Electronista niet over de SDk geven, maar het zou “enigszins lijken op Google’s OpenSocial in die zin, dat het als intermediair tussen programmeur en iPhone-besturingssysteem fungeert.”

Dat zou betekenen dat alle native iPhone-applicaties van derden in een soort “sandbox” draaien, zodat het risico rond beveiliging en stabiliteit minimaal is. Dat legt beperkingen op, maar toch zou “een belangrijke sociale netwerksite” (Facebook?) al interesse hebben om een native iPhone-applicatie te maken, waarmee je toegang krijgt tot de site. Officieel komt de SDK pas in februari 2008 uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 21:42
Categorie Apps
Onderwerpen applicaties, ontwikkelaars, sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.