Apple-patent: iPhone-knijpsysteem kan homeknop vervangen

Een nieuw Apple-patent beschrijft hoe je in een iPhone kunt knijpen om extra commando's te geven. Deze methode kan de homeknop wel eens vervangen.

iPhone knijpsysteemEen nieuw patent van Apple beschrijft hoe je kunt knijpen in bijvoorbeeld je iPhone, om zo een bepaalde actie uit te voeren. Apple wil met dit knijpsysteem knoppen vervangen, die er niet altijd even mooi op een apparaat uitzien. Bij de iPhone zou Apple bijvoorbeeld de homeknop hiermee kunnen vervangen. De knijpbeweging zou worden gedetecteerd door sensoren vlak onder de behuizing van je iPhone.

Omdat er bij een knijpbeweging lichte druk uitgeoefend wordt, zou de ‘knop’ niet bij iedere toevallige aanraking worden geactiveerd. Apple beschrijft hoe een touchbeweging in combinatie met een kneep in de iPhone gebruikt kan worden om extra commando’s te geven. Je hebt geen extra vingers nodig om de knijp uit te voeren, waardoor de twee inputmethoden goed met elkaar zouden werken.

Het patent werd door Apple in augustus 2009 ingediend – inmiddels zo’n 3,5 jaar geleden. Tot op heden hebben we de technologie nog niet in Apple-producten teruggezien. De kans bestaat dat Apple hier op een later moment alsnog gebruik van kan maken, maar de kans bestaat dat het idee in de tussentijd is getest en in de prullenbak terecht is gekomen.

Via Appleinsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2013, 17:37
Categorie iDevices
Onderwerp patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.