Apple-patent beschrijft Remote-app voor je verlichting, gordijnen en meer

Een nieuw Apple-patent beschrijft een app die als afstandsbediening dient voor je gordijnen, verlichting, televisie, Apple TV en meer.

Apple Remote app domoticaJe iPhone kan al een tijdje worden gebruikt als afstandsbediening voor iTunes en je Apple TV, door er de Remote-app op te installeren. Een nieuw Apple-patent lijkt er op te wijzen dat Apple dit principe nog veel verder zou kunnen doortrekken. In dit patent wordt beschreven hoe de iPhone als afstandsbediening werkt voor verlichting in huis, gordijnen en andere elektronica. Op het patent staat Alan Cannistraro vermeld als uitvinder, de ontwikkelaar van Apple’s huidige Remote-app.


Veel van de ideeën in het patent kennen we al van andere automatiseringsdiensten voor de iPhone. Het is bijvoorbeeld al mogelijk om de verlichting in je huis te bedienen met de Philips Hue-app, mits je de juiste lampen hiervoor in huis hebt. De app van HomeWizard kan in combinatie met de nodige hulpstukken ook al apparatuur in je huis bedienen. De app die Apple in het patent beschrijft moet dan ook dienen als verzamelplek voor alle bestuurbare hardware in huis. Uiteraard vallen hier ook je televisie, geluidssysteem en andere mediaspelers onder.

Het patent kan wijzen op een uitgebreid automatiseringssysteem van Apple, dat ervoor zorgt dat je alles in huis kunt bedienen vanaf je iPhone. Een tweede mogelijkheid is echter dat Apple het idee voor de zekerheid maar heeft heeft vastgelegd. Het patent werd in 2008 ingediend bij het Amerikaanse patentbureau en is nu pas openbaar gemaakt. In 2008 bracht Apple de door Cannistraro ontwikkelde Remote-app ook uit. Het patent is breed genoeg om ook te slaan op de bestaande app – en bedrijven staan er om bekend een idee zo breed mogelijk te beschrijven om toekomstige plannen alvast in te dekken.

Via Appleinsider.

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 augustus 2013 om 11:50
Onderwerp
Categorie
Apple

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.