Apple-patent beschrijft nieuw notificatiescherm voor iPhone

Apple heeft in een patent een nieuw notificatiescherm voor de iPhone laten zien, waarop meer informatie over gemiste communicatie wordt getoond.

notificatieschermEen nieuwe patentaanvraag van Apple toont een ‘At a Glance’-scherm waarmee je in een oogopslag belangrijke informatie op je iPhone-scherm kunt zien. Het idee is vergelijkbaar met IntelliScreen, waar je nu nog een jailbreak voor moet uitvoeren. Op dit moment verschijnt er wel een informatiepop-up als je bijvoorbeeld een sms-bericht binnen hebt gekregen, maar je moet de ‘Slide to unlock’-beweging doen om de berichten goed te kunnen lezen.

Een notificatiescherm met meer informatie is vooral handig voor applicaties van derden, die straks gebruik kunnen maken van push-notificaties. Zo zou je op een notificatiescherm niet alleen gesprekken, sms-berichten en voice-mailberichten kunnen zien, maar ook eventuele chatberichten of een melding wanneer iemand jouw topscore bij een spelletje heeft verslagen.

De afbeelding in het patent toont een Slide-to-Unlock-scherm waarop telefoongesprekken en berichten, maar ook IM’s zichtbaar zijn. Er is nog een ander patent, waarin snellere toegang tot de applicatie-instellingen wordt bescrheven. Dit patent stelt een nieuw instellingenpaneel voor met een bijbehorende API voor ontwikkelaars.

Via: AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2008, 17:12
Categorie Apps
Onderwerpen intelliscreen, lockscreen, notificaties, patenten, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.