booklamp-boekaanbevelingen-apple

Apple bevestigt overname BookLamp aanbevelingendienst voor boeken

Apple heeft BookLamp overgenomen, een dienst die aanbevelingen over boeken geeft na intensieve data-analyse. BookLamp-technologie zal worden gebruikt in iBooks.

booklamp-boekaanbevelingen-appleApple heeft BookLamp overgenomen, een dienst waarmee je nieuwe boeken kunt ontdekken. Apple heeft de overname inmiddels bevestigd. BookLamp is bekend van het Book Genome Project, waarbij met diepgravende data-analyse wordt gekeken welke andere titels je leuk zou kunnen vinden. Het plan van Apple is waarschijnlijk om de technologie van BookLamp in Apple’s iBooks in te bouwen, zodat je makkelijker nieuwe boeken kunt vinden en betere aanbevelingen krijgt.

De overname vond al in april van dit jaar plaats, maar kwam nu pas boven water. Rond die periode kondigde BookLamp aan dat ze zouden stoppen met het Book Genome Project, zonder verdere details te geven. Zowel Apple als Amazon zouden interesse hebben getoond in de start-up. De technologie van BookLamp lijkt op het Music Genome Project van de muziekdienst Pandora, dat ongeveer hetzelfde doet voor het aanbevelen van interessante muziek.

booklamp-analyseApple heeft naar verluidt tussen de 10 en 15 miljoen dollar betaald voor het bedrijf, dat in het Amerikaanse Idaho was gevestigd. De overname kwam aan het licht toen de website TechCrunch ontdekte dat meerdere medewerkers van BookLamp naar Californië waren verhuisd. Volgens bronnen werken ze allemaal bij Apple, waarschijnlijk aan verbeteringen in de zoek- en aanbevelingenfunctie van iBooks. Omdat Apple en Amazon rechtstreekse concurrenten van elkaar zijn bij de verkoop van ebooks, zou het ook een defensieve aankoop geweest kunnen zijn. Apple nam in de afgelopen negen maanden 29 bedrijven over, onthulde CEO Tim Cook eerder deze week tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.

De bevestiging van de overname gebeurde via de standaardverklaring:

Apple buys smaller technology companies from time to time, and we generally do not discuss our purpose or plans.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 9:21
Categorieën Apple, Diensten
Onderwerpen ibooks, overname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.