Crankenator: alweer een iPhone-accu met oplaadhendel

De Crankenator is een iPhone-accu met draaihendel van Photojojo, die je iDevice van stroom voorziet als je geen stopcontact in de buurt hebt.

CrankenatorJe iPhone opladen door flink aan een hendeltje te draaien bleek afgelopen maand al mogelijk te zijn toen we over de SOSCharger schreven. Photojojo doet ditzelfde idee nog eens dunnetjes over met de Crankenator, een 2000mAh-accu die via een usb-poort je iPhone, iPad of andere apparaten met usb-laadkabel kan opladen.

Volgens Photojojo werkt de Crankenator goed met alle iPhones vanaf de iPhone 4S, de iPod touch vierde en vijfde generatie en alle iPads. Waarom eerdere iPhones, die ook dezelfde laders gebruiken, niet tussen de aanraders staan is ons onduidelijk. Je moet alleen wel je eigen iPhone-kabel gebruiken: er wordt bij de Crankenator alleen een micro-usb-kabel geleverd. Hiermee kun je de accu ook opladen via een computer of stopcontact, zodat je enkel aan de hendel hoeft te draaien als je de accu op een later moment nogmaals moet opladen en er geen stroompunt in de buurt is.

Met een prijskaartje van 60 dollar (plus minstens 12 dollar verzendkosten) ben je iets meer kwijt aan de Crankenator dan aan de 50 dollar kostende SOSCharger. Daar staat tegenover dat de accu ook 500mAh extra kan opslaan. Tevens is de Crankenator over een paar maanden waarschijnlijk nog steeds te bestellen, terwijl de SOSCharger op het moment nog beperkt is tot de Kickstarter-campagne.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2013, 17:27
Categorie Accessoires
Onderwerp fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.